Χρήστος Μαζάνης 

Λίγο η περιέργεια, λίγο το ανώριμο της ηλικίας και λίγο η σχολική ανεμελιά στάθηκαν αρκετά ώστε να στιγματιστεί μια 14χρονη μαθήτρια έπειτα από ένα περιστατικό το οποίο διαδραματίστηκε πριν από λίγες ημέρες σε σχολική εκδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν αρχές Μαΐου, όταν το 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου πραγματοποιούσε τριήμερη εκδρομή στην Πελοπόννησο, προκειμένου τα παιδιά να περάσουν μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς μακριά από τα μαθήματα και πριν από τις εξετάσεις. Οι διακοπές αυτές όμως για μια 14χρονη μαθήτρια αποδείχθηκαν τελείως διαφορετικές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη διάρκεια της εκδρομής στην Πάτρα, η μαθήτρια έκανε χρήση χασίς, το οποίο, όπως αποδείχθηκε, προμηθεύτηκε από συμμαθητές της. Η συγκεκριμένη κοπέλα, όμως, δοκιμάζοντας προφανώς για πρώτη φορά, αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε.

Όπως ήταν φυσικό, το περιστατικό αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τα υπόλοιπα παιδιά τα οποία συμμετείχαν στην εκδρομή αλλά ούτε και από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι τα συνόδευαν και είχαν την ευθύνη. Αν και δεν τη μετέφεραν στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, η 14χρονη ανέκτησε τις αισθήσεις της, ενώ η εκδρομή συνεχίστηκε κανονικά μέχρι την προγραμματισμένη επιστροφή στο Μαρκόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης ΜεθενίτηςΛίγες ημέρες αργότερα, ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης, ενημερώνεται για το συγκεκριμένο περιστατικό από πολίτες της περιοχής και αποφασίζει να στείλει εμπιστευτική επιστολή προς τη γυμνασιάρχη του σχολείου, προκειμένου να διασφαλίσει λεπτομέρειες για το συμβάν αλλά και να βοηθήσει. Ο ίδιος μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα έκανε λόγο για προσπάθεια απόκρυψης του συμβάντος από την πλευρά της διευθύντριας του γυμνασίου, ενώ τόνισε πως οι ενέργειες που έγιναν δεν έλυσαν το πρόβλημα, αλλά αντιθέτως στιγμάτισαν την 14χρονη.

Όπως υποστήριξε, «η γυμνασιάρχης επιχείρησε να συγκαλύψει το περιστατικό διώχνοντας τους εμπλεκόμενους μαθητές από το σχολείο, αντί να ζητήσει βοήθεια για τα παιδιά. Οι συγκεκριμένοι μαθητές εκδιώχθηκαν από το σχολείο λίγες ημέρες πριν από τις εξετάσεις τους, κάτι που δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά αντιθέτως το εντείνει, αφού τα παιδιά στιγματίζονται».

Όντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 14χρονη μεταφέρθηκε σε ένα άλλο σχολείο, μόλις επτά χιλιόμετρα από το προηγούμενο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «τα παιδιά του σχολείου όπου και μεταφέρθηκε γνώριζαν ήδη για το περιστατικό, με αποτέλεσμα να ρωτάνε για ποιο λόγο έφεραν τη συγκεκριμένη μαθήτρια εκεί».

Το ίδιο συνέβη και με τους άλλους δύο μαθητές οι οποίοι προμήθευσαν την ποσότητα χασίς στην 14χρονη.

«Έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλουμε με κοινωνική λειτουργό ως δήμος. Γιατί δεν με ενημέρωσαν; Να την εξετάσει τη μαθήτρια ένας ψυχολόγος, να μπορέσουμε να τη βοηθήσουμε; Το μόνο που έκανε η γυμνασιάρχης ήταν να αναφέρει το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Μαρκοπούλου και να απευθυνθεί στο Κέντρο Υγείας για σεμινάρια κατά του καπνίσματος. Στην περιοχή μας υπάρχει πρόβλημα με διακίνηση ναρκωτικών και πρέπει να γνωρίζουμε τις περιπτώσεις» προσέθεσε ο κ. Μεθενίτης.

Aκούστε τι δήλωσε ο δήμαρχος στο zougla.gr:

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως η συγκεκριμένη κοπέλα χαρακτηρίζεται άριστη μαθήτρια, η οποία δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. Παρ’ όλα αυτά, αυτές τις ημέρες το Μαρκόπουλο, έπειτα και από τη δημοσιοποίηση του θέματος, έχει βουίξει, καθώς από στόμα σε στόμα μεταφέρεται η είδηση αλλά και το όνομα του κοριτσιού. Και σίγουρα η κόντρα αυτή, αν μη τι άλλο, δεν βοηθάει την κοπέλα, η οποία προφανώς αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης