Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κλήθηκε σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τα ανακριβή «πόθεν έσχες» που αφορούν στα έτη 2006 έως 2009. Ο πρώην υπουργός, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος (από τον Απρίλιο του 2012) για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών για εξοπλιστικά προγράμματα, λίγο μετά τις 08.30 πέρασε -μαζί με άλλους κρατουμένους- την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού και πήρε τον δρόμο για το Εφετείο, όπου έφθασε λίγο πριν από τις 09.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Ο Άκης Τσοχατζόπουλος λίγο μετά τις 08.30 πέρασε την πύλη των φυλακών)

«Απέκρυψε με δόλο τα εισοδήματα»

Κατά την αγόρευσή του, ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης κατά του πρώην υπουργού, θεωρώντας ότι με δόλο απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία από το «πόθεν έσχες» του 2006.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμένεται η αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης, ενώ εκτιμάται ότι θα του καταλογιστεί η μέγιστη των ποινών, που είναι 10 χρόνια κάθειρξη.

Όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου, άρχισε να μιλά για την υπόθεση του «πόθεν έσχες» έχοντας το ένα χέρι στην τσέπη. Αμέσως τον διέκοψε ο εισαγγελέας, τονίζοντας: «Παρακαλώ βγάλτε το χέρι από την τσέπη. Δείξτε λίγο σεβασμό στον χώρο».

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί εις βάρος του περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία αφορούν:


(Έξω από το Εφετείο)

– στην παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ
– στην παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ
– στην παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του λεγόμενου μαύρου πολιτικού χρήματος για τους εξοπλισμούς.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Λεωνίδα Κοτσαλή, ο πρώην υπουργός αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και υποστηρίζει ότι το επίμαχο ακίνητο αγοράστηκε το 2009 και, συνεπώς, δηλώθηκε το 2010 για τη χρήση του 2009. Παράλληλα, διατείνεται ότι έχει προσκομίσει επαρκή στοιχεία, που δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης