Προσπάθειες να ξεδιπλώσουν το κουβάρι της ισχυρής έκρηξης που τα ξημερώματα του Σαββάτου συγκλόνισε τη Λάρισα, καταβάλουν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες έχουν ξεκινήσει να ανακρίνουν υπόπτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H πολυκατοικίαΣτόχος της επίθεσης, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, φέρεται να είναι η κατοικία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, η οποία είχε χειρισθεί τις δύο δικογραφίες για τις απόπειρες απόδρασης κρατουμένων – η πρώτη του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού και η δεύτερη έντεκα Αλβανών κρατουμένων – από τις φυλακές της πόλης.

Η απόδραση επιχειρήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 όταν ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός προσπάθησε -αποτυχημένα- να φύγει με ελικόπτερο.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν προσάγει και ανακρίνουν έναν 39χρονο από την Καλαμάτα, ο οποίος είχε συλληφθεί παλιότερα για αντίσταση κατά της αρχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει αυτοκίνητο, το οποίο εξετάζεται αν έχουν χρησιμοποιήσει οιΜεγάλες υλικές ζημιές από την έκρηξη δράστες, της επίθεσης. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, πάντως, δεν έχει δηλωθεί ως κλεμμένο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναζητούν εν τω μεταξύ και άλλο άτομο, το οποίο φέρεται να ήταν παρών στην επίθεση στην οδό Μανδηλαρά.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς που διενεργούν τις έρευνες η βομβιστική υπόθεση φαίνεται να συνδέεται με την δράση του προφυλακισμένου μεγαλοκακοποιού.

Υπενθυμίζουν, μάλιστα, ότι πριν από έναν χρόνο σημειώθηκε παρόμοια βομβιστική επίθεση, με στόχο την κατοικία, στο Χαλάνδρι, της προέδρου του δικαστηρίου που επέβαλε μεγάλες ποινές στους εμπλεκόμενους στην απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου. Κατηγορούμενος σε αυτήν την υπόθεση ήταν και ο προαναφερόμενος κακοποιός.

 
Σοκαρισμένη η εισαγγελέας

Εσπευσμένα στη Λάρισα επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι η εισαγγελέας που το σπίτι της υπέστη καταστροφές από την ισχυρή έκρηξη μηχανισμού. Η εισαγγελέας, που έλειπε σε διακοπές, υπέστη σοκ από την εικόνα που αντίκρισε…

Το χρονικό

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 04.10 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος στη Λάρισα, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά, και από τον εκκωφαντικό θόρυβο σηκώθηκε στο πόδι όλη η γειτονιά.

Η έκρηξη έγινε σε πολυκατοικία με 50 διαμερίσματα επί της οδού Μανδηλαρά 93, όπου σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας μένει η εισαγγελέας κα. Πετράκη που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση της απόπειρας απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από την αστυνομία, άγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο της πολυκατοικίας τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελούνταν από 4-5 κιλά μασούρια δυναμίτιδας, που τα πυροδότησαν με βραδύκαυστο φιτίλι ενός μέτρου.

Από την έκρηξη, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς, ωστόσο η πολυκατοικία κρίθηκε ακατάλληλη. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν σπίτια, καταστήματα και περισσότερα από 100 αυτοκίνητα σε ακτίνα 80 μέτρων!

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης:


(Σπασμένα τζάμια και πόρτες της πολυκατοικίας)

(Συντρίμμια στο υπόγειο της πολυκατοικίας)

(Εικόνες καταστροφής)

(Τα τζάμια που έσπασαν, πετάχτηκαν στον δρόμο)

(Αναστάτωση στη γειτονιά)


(Φωτογραφία από eleftheria.gr: Ζημιές στην πολυκατοικία και σε παρακείμενα καταστήματα)

Με πληροφορίες από larisanet.gr / thessalianews.gr / press-a.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης