Χρήστος Μαζάνης

Ερωτήματα προκαλεί στους πολίτες της Άμφισσας η εικόνα ενός δεσμευμένου από την αστυνομία κρατικού αυτοκινήτου που ανήκει στον Δήμο Δελφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την προηγούμενη Τρίτη λοιπόν, πολίτης «κυνήγησε» το συγκεκριμένο όχημα για να διαπιστώσει ποιος το οδηγούσε, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, το συγκεκριμένο ΙΧ παραβίαζε εν κινήσει τον Κ.Ο.Κ..

Ο πολίτης κατήγγειλε το γεγονός στην Άμεση Δράση προκειμένου να γίνει έλεγχος άμεσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον τροχονομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο όχημα δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ,δεν είχε διακριτικά, όπως προβλέπεται από τον νόμο, ενώ είχαν γίνει και παράνομες τροποποιήσεις.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο οδηγός ήταν ο αντιδήμαρχος Γραβιάς, Α.Μ., ο οποίος μάλιστα δεν είχε ούτε διαταγή πορείας και εντολή κίνησης, αλλά ούτε και την ειδική έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών για να χρησιμοποιεί το όχημα.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί δέσμευσαν και ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο. Παράλληλα, ζητήθηκε από την Περιφέρεια περαιτέρω έλεγχος.

Αν και η Αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής κρατάει εδώ και μέρες χαμηλούς τόνους για την υπόθεση, πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως οχήματα του δήμου κυκλοφορούν με συμβατικές πινακίδες και δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ. Άραγε, αν γινόταν επιτόπιος έλεγχος σε όλα αυτά τα αυτοκίνητα, ποιο θα ήταν το συμπέρασμα;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης