Η τροποποίηση της σύμβασης του Δημοσίου με τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων του Πρίνου προκειμένου να εναρμονισθεί με την ισχύουσα νομοθεσία αποτελούσε πάγιο αίτημα των εργαζομένων, σύμφωνα με έγγραφα που έδωσε απόψε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Πρόκειται συγκεκριμένα για επιστολές από τον Επενδυτικό Διαχειριστικό Συνεταιρισμό Εργαζομένων και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, με τις οποίες ζητείται από το ΥΠΕΚΑ επίσπευση της διαδικασίας κύρωσης της σύμβασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε αλληλογραφία, ενημέρωση και ανταλλαγή στοιχείων αναφορικά με τη σύμβαση μεταξύ του ΥΠΕΚΑ, των αναδόχων εταιριών πριν την κατάθεσή της στη Βουλή το υπουργείο επισημαίνει ακόμη ότι:

– Σε κάθε νομοσχέδιο που κατατίθεται για ψήφιση στη Βουλή, είναι πάγια τακτική όλων των Υπουργείων η συνεχής και πλήρης συνεργασία και συνεννόηση με τον εισηγητή της πλειοψηφίας για την εκ μέρους του τοποθέτηση στο Κοινοβούλιο. Το ίδιο ισχύει και για τους εισηγητές όλων των κομμάτων που επιθυμούν επιπλέον στοιχεία από το Υπουργείο.

– Σε όλες τις περιπτώσεις συνυπογραφής κειμένων με τρίτο μέρος, (ιδιώτη ή Δημόσιο), υπάρχει ανταλλαγή ενημερωτικών εγγράφων με όλους τους συνυπογράφοντες, προκειμένου να παρατεθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τεχνικά, ιστορικά κοκ, για την παρουσίαση του θέματος από τον εκάστοτε Υπουργό προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση συνυπογραφής της Σύμβασης μεταξύ του ΥΠΕΚΑ, της KAVALA OIL και της ENERGEAN OIL & GAS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Τα ζητηθέντα στοιχεία από τους δύο αναδόχους αφορούν σε χαρτογραφικά, ιστορικά, ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα των περιοχών εκμετάλλευσης. Συνιστά αυτονόητη υποχρέωση των συμβαλλομένων μερών να παρέχουν όλο το υλικό που απαιτείται για την πλήρη ενημέρωση των Ελλήνων Βουλευτών και του Κοινοβουλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης