Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

«Τι θέλεις ; Τι σου έχω κάνει ; Σου έχω κάνει κάτι ;», ήταν τα λόγια του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, προς τον δράστη – υπάλληλο του δήμου -, λίγο πριν δεχθεί τις δύο μαχαιριές στον αριστερό του μηρό. Αυτά αναφέρει ο άνθρωπος που αντίκρισε αιμόφυρτο τον δήμαρχο, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τσάτσης σε συνομιλία που είχε με την ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

«Ξέρεις εσύ…», ήταν η απάντηση του δράστη, συμβασιούχου υπάλληλου του Δήμου, ο οποίος λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Δευτέρας, πριν μαχαιρώσει τον δήμαρχο, πέρασε από το γραφείο του κύριου Τσάτση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξέρεις εσύ…», ήταν η απάντηση του δράστη, συμβασιούχου υπάλληλου του Δήμου, ο οποίος λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Δευτέρας, πριν μαχαιρώσει τον δήμαρχοΣύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, ο δράστης είχε μια σύντομη συνομιλία μαζί του. Αφού κάθισε στο γραφείο του, στον πρώτο όροφο του δημαρχείου, κουβέντιασε μαζί του.

«Ήρθε στο γραφείο μου στον πρώτο όροφο και με ρώταγε για θέματα υπηρεσιακά. Για τη μισθοδοσία. Δεν προδίκαζε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, ήταν ήρεμος, όμως καταλάβαινα ότι ψυχολογικά δεν ήταν καλά. Το είχαμε καταλάβει και από την εργασία του, ήταν μοναχικός και είχα φοβηθεί να του δίνουμε μεγάλα μηχανήματα. Όλα αυτά τα είχα πει και στον προϊστάμενο.», επισημαίνει.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσάτσης συνεχίζει: «Με ρώτησε, να έρθω αύριο για δουλειά ; Του απάντησα… έλα. Μου απαντάει εντάξει και φεύγει. Ανεβαίνει στον δεύτερο όροφο και μαχαιρώνει τον δήμαρχο. Ένιωθα ότι κάτι δεν πάει καλά και ήθελα να ενημερώσω να δούμε τι θα κάνουμε με τον συγκεκριμένο εργαζόμενο αλλά…δεν πρόλαβα.Έπειτα από λίγα λεπτά ανέβηκα στο γραφείο του δημάρχου και τον βλέπω μαχαιρωμένο στο πόδι. Είχε τις αισθήσεις του. Αμέσως του δέσαμε το πόδι με μια ζώνη και τον μεταφέραμε με το αυτοκίνητό μου στο Θριάσιο».

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, η σύμβαση του συγκεκριμένου υπαλλήλου, έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου και δεν υπήρχε περίπτωση να ανανεωθεί.Όσον αφορά τον δήμαρχο Ελευσίνας, διακομίστηκε αμέσως στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ακούστε τι περιγράφει ο κος Τσάτσης:

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκηνυγητό για την σύλληψη του 35χρονου δράστη Σ.Κ.. Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ τον εντόπισαν σε καφετέρια στην οδό Παπαγιάννη 47 και τον συνέλαβαν.

Ο δράστης, που συνελήφθη λίγο μετά το περιστατικό, κρατείται στο Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευθεί παλαιότερα σε ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου των βορείων προαστίων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης