Συναγερμός σήμανε το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας Φωκίδας μετά τον εντοπισμό παγιδευμένου δέματος που εστάλη με τη σημερινή αλληλογραφία στο γραφείο του διοικητή Α. Χολέβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eιδικότερα, εντός του πακέτου βρέθηκε σακουλάκι με δυναμίτιδα και καλώδια, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση.

Στο αστυνομικό τμήμα μετέβη αρμόδιο συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και προχώρησε στην εξουδετέρωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραλαβή του δέματος και ο συναγερμός

Η αλληλογραφία παρελήφθη από τα τοπικά ΕΛ.ΤΑ. και μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Ιτέας, ενώ αποστολέας φέρεται να είναι η ΜΚΟ Αρχιεπισκοπή.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο αστυνομικός που τον διεξήγαγε εντόπισε το επίμαχο δέμα και από την ψηλάφηση διαπιστώθηκε ότι το περιεχόμενό του είχε μέγεθος περίπου όσο ένα βιβλίο.

Στη συνέχεια εξακριβώθηκε ότι το πακέτο περιείχε καλώδια και «ύποπτο» εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Να σημειωθεί ότι παραλήπτης του δέματος ήταν ο διοικητής του τμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, το βιβλίο ήταν θρησκευτικού περιεχομένου, καθώς ο αξιωματικός – παραλήπτης θεωρείται ιδιαίτερα θρησκευόμενο άτομο.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Mε ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκε, από αρμόδιο συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ), το ύποπτο δέμα που εντοπίσθηκε σήμερα το πρωί στην αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας στη Φωκίδα.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, μεγάλης ισχύος, προσαρμοσμένο– ενσωματωμένο σε βιβλίο. Αποτελείτο από μισό κιλό περίπου εκρηκτική ύλη, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά.

Ο φάκελος, μέσα στον οποίο είχε αποσταλεί ο μηχανισμός, έφερε εξωτερικά, ως αποστολέα, την ένδειξη «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας.

Η προανάκριση για το περιστατικό ανατέθηκε στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης – Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης