Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης η Πυροσβεστική για τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι στις 23 Ιουλίου. Οι ταυτοποιημένοι νεκροί είναι 81 και σε αυτούς προστίθενται ακόμη τέσσερα άτομα τα οποία κατέληξαν στα νοσοκομεία. Ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο, με βάση την υποβολή επίσημης δήλωσης από φιλικό του πρόσωπο

 Στο ενημερωτικό δελτίο επίσης γίνεται λόγος για δύο σορούς οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά τους πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, έγινε γνωστό ότι η έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας δεν έχει ακόμα τελειώσει και αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί αύριο, αλλά οι ειδικοί δεν περιμένουν, όπως λένε, κάτι περισσότερο από τα ήδη υπάρχοντα.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν επίσης, δύο μη αναγνωρίσιμοι σοροί με διαθέσιμο DNA, οι οποίοι δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά τους πρόσωπα.

Στους παραπάνω, προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο, με βάση την υποβολή επίσημης δήλωσης από φιλικό του πρόσωπο.



Οι πρώτοι 18 πυρόπληκτοι δικαιούχοι έλαβαν το επίδομα των 5.000 ευρώ

Σε εντατικούς ρυθμούς έχει ήδη ξεκινήσει και προχωρά η διαδικασία του ελέγχου των αιτήσεων, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Ήδη, σήμερα Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018 καταβλήθηκε το επίδομα των 5.000 ευρώ στους πρώτους 18 δικαιούχους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης