Βίντεο στο οποίο φέρεται ότι  καταγράφονται οι κινήσεις της Αγγελικής έχουν στα χέρια τους οι Αρχές.

Στη δικογραφία υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφίες που φέρονται να απεικονίζουν τη νεαρή κοπέλα, την ημέρα της σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, οδήγησαν στον εντοπισμό οχήματος στο Αιγάλεω, το οποίο φέρεται να είχε κλαπεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας αναφέρεται πως έχουν εντοπιστεί βίντεο από κάμερες ασφαλείας, τόσο από στα ΚΤΕΛ της Κορίνθου, όσο και από το κατάστημα που -κατά τη δικογραφία- η κοπέλα επιχείρησε να προμηθευθεί νιτρομεθάνιο, λαμβάνοντας σχετικό δελτίο προσφοράς:
 
«Σε συνέχεια της εξέτασης των ανωτέρων υπαλλήλων κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό προερχόμενο από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν εγκατεστημένες στην εταιρία καταγεγραμμένες το χρονικό διάστημα 11:44 έως 12:14 της 29ης Δεκεμβρίου 2014. Το οπτικοακουστικό υλικό απεστάλη  στα εργαστήρια της αστυνομίας προς επεξεργασία και εκτύπωση σχετικών φωτογραφιών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το βίντεο που έχουν τραβήξει οι κάμερες μέσα και έξω από το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στην Κόρινθο φαίνεται να απεικονίζει την κοπέλα που αποβίβασε ο οδηγός ταξί στα ΚΤΕΛ, 12.10 το μεσημέρι, στις 3 Ιανουαρίου, οπότε και συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Παράλληλα, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, υπάρχουν και χειρόγραφες σημειώσεις, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι της Αναβύσσου και οι οποίες οδήγησαν τις Αρχές στον εντοπισμό στην περιοχή του  Αιγάλεω οχήματος που είχε κλαπεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σπίτι όμως στην Ανάβυσσο «αποκάλυψε» επίσης τα αποτυπώματα του 37χρονου Αλβανού, με τον εντοπισμό ενός τμήματος  τμήμα δαχτυλικού αποτυπώματος που βρέθηκε στην εσωτερική επιφάνεια της πόρτας εισόδου και ένα τμήμα παλαμικού, το οποίο βρέθηκε στην εσωτερική επιφάνεια πόρτας τουαλέτας.

Και τα δύο φέρονται να ταυτίζονται με τα αποτυπώματα του 37χρονου αλλοδαπού Χ.Κ.

Ο 37χρονος, άλλωστε, φέρεται να αποδέχεται ότι νοίκιασε το σπίτι της Αναβύσσου για τον Χριστόδουλο Ξηρό και περιορίζει το ρόλο του μόνο σε αυτό το σκέλος της υπόθεσης, αποδεχόμενος την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Φέρεται να λέει, μάλιστα, πως είχε υποχρέωση στον Ξηρό, γιατί τον βοήθησε στην φυλακή να συντάξει αιτήσεις για να ενταχθεί στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.

«Στο σπίτι της Αναβύσσου είχα πάει μια δυο φορές μόνο, δεν είχα δει μέσα όπλο, δεν ήξερα για κανένα σχέδιο. Τον Χριστόδουλο τον συνάντησα εκτός σπιτιού και μου έδινε το ενοίκιο. Δεν ξέρω και δεν είδα καμιά γυναίκα», θα ισχυριστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στον ανακριτή.
 
Ο απότακτος αστυνομικός θα αρνηθεί οποιαδήποτε διασύνδεση με την υπόθεση και χαρακτηρίζει έωλη την κατάθεση του αστυνομικού στην οποία όπως λέει στηρίχτηκαν οι Αρχές και προχώρησαν στη σύλληψη του.

Στην κατάθεση του ο αστυνομικός αναφέρει: «Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες της υπηρεσίας μας, την προαναφερόμενη μονοκατοικία στην Ανάβυσσο είχε μισθώσει ο Χ. Κ. (Αλβανός κατηγορούμενος) κατ΄ εντολή μελών της οργάνωσης “ΣΠΦ” καθώς και ακόμα λοιπών ατόμων που σχετίζονται με το κοινό ποινικό έγκλημα, με τους οποίους ο ΧΚ είχε γνωριστεί στην Α’ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού με τη μεσολάβηση και καθοδήγηση του Χ. Π (απόστρατος), ο οποίος επίσης βρισκόταν έγκλειστος στην ίδια πτέρυγα και άλλων άγνωστων ατόμων.

Οι ανωτέρω είναι μέλη της ίδια ομάδας με τα έγκλειστα μέλη της οργάνωσης ΣΠΦ, το Χριστόδουλο Ξηρό, την Αγγελική Σπ. και ενεργούσαν με σκοπό την απόδραση των φυλακισμένων μελών της προαναφερόμενης οργάνωσης και άλλων ποινικών κρατουμένων.

Για τον σκοπό αυτό προέβησαν στην ενοικίαση οικιών με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, προμηθεύτηκαν βαρύ οπλισμό, εκρηκτικές ύλες, προέβησαν δε στην κλοπή οχημάτων, τρία εκ των οποίων έχουν μέχρι στιγμή βρεθεί και κατασχεθεί.

Αμέσως μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο, την 3η Ιανουαρίου 2015, ο Χρ. Π. και ο Χ.Κ. έφυγαν από την Αθήνα και κρύβονται στην ευρύτερη περιοχή του Οιτύλου Μάνης Λακωνίας από όπου κατάγεται ο πρώτος».
 
Ο κατηγορούμενος, όμως, επιμένει ότι ουδέποτε συναντήθηκε με τον Ξηρό και για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ζήτησε να σταλεί σχετικό έγγραφο στον ανακριτή από τις φυλακές Κορυδαλλού. Όπως αναφέρει στο αίτημα του.
 
«Αρνούμαι τις κατηγορίες ως ουσιαστικά αβάσιμες, αναληθείς και παντελώς ανυπόστατες. Ουδεμία σχέση έχω με όσα μου καταλογίζονται, ενώ για την εις βάρος μου κατηγορία δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο. ουδέποτε υπήρξα συγκρατούμενος τόσο του Χριστόδουλου Ξηρού, όσο και των μελών της οργάνωσης ΣΠΦ.

Τούτο δε είναι ευχερέστατο να αποδειχθεί με μία βεβαίωση από το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, η οποία θα αποδείξει ότι το διάστημα της κρατήσεώς μου (Δεκέμβριος 2013 – Ιούνιο 2014) ουδέποτε κρατήθηκα σε ίδια πτέρυγα με κάποιο από αυτά τα άτομα τα οποία και δεν έχω συναντήσει.

Το μόνο εις βάρος μου στοιχείο είναι η εις βάρος μου κατάθεση αστυνομικού, η κατάθεση αυτή όμως είναι παντελώς έωλη και στηρίζεται σε εκτιμήσεις οι οποίες καταρρίπτονται από δημόσια έγγραφα, τα οποία με την παρούσα αιτούμαι να προσκομιστούν αυτεπαγγέλτως στην ανάκριση.

Συγκεκριμένα, να ζητηθούν τα έγγραφα:

– Αποφυλακιστήριο, τόσο εμού όσο και του συγκατηγορούμενού μου Χ. Κ. καθώς από τα έγγραφα αυτά προκύπτει ότι ουδέποτε κρατηθήκαμε ταυτοχρόνως.

– Βεβαίωση από την οποία να προκύπτει η πτέρυγα του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού στην οποία κρατήθηκα και αν στην ίδια πτέρυγα κρατήθηκε κατά τον ίδιο χρόνο τόσο ο Χρ. Ξηρός όσο και κάποιο μέλος της ΣΠΦ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα ισχυριστεί πως γνώριζε μεν τον ποινικό κρατούμενο με τον οποίο φέρεται πως συνδέεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

«Με τον ποινικό κρατούμενο είμαστε φίλοι από παλιά, καθώς καταγόμαστε από διπλανά χωριά. Όλα όσα ακούγονται είναι σενάρια. Δεν είναι δυνατόν όσοι είναι στη φυλακή μαζί και γνωρίζονται να είναι και μέλη μιας οργάνωσης», θα υποστηρίξει ο 54χρονος στον ανακριτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης