Επί της οδού Υψηλάντου 27, στα όρια των δήμων Αμαρουσίου-Πεύκης, βρέθηκε κατοικία την οποία φέρεται να χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια αιματηρής αστυνομικής επιχείρησης το μεσημέρι της Τετάρτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σπίτι είχε νοικιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια και σε αυτό, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, διέμενε επίσης η σύντροφός του Πόλα Ρούπα και το παιδί τους, ηλικίας 4 ετών. Πρόκειται για διαμέρισμα στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας, κοντά στον σταθμό «Μαρούσι» του ΗΣΑΠ. Πληροφορίες αναφέρουν πως ένα από τα τέσσερα κλειδιά που βρέθηκαν στο σακίδιο του Νίκου Μαζιώτη ταίριαζαν στην κλειδαριά της κατοικίας.

Περίοικοι δήλωσαν πως είχαν δει την Πόλα Ρούπα, με κοντά βαμμένα ξανθά μαλλιά, και το παιδάκι της να μπαίνουν και να βγαίνουν από την πολυκατοικία. Υποστήριξαν πως η γυναίκα παρουσιαζόταν ως μεταφράστρια. Παράλληλα, εξήγησαν πως ο Νίκος Μαζιώτης κυκλοφορούσε πάντα μεταμφιεσμένος με περούκα. Ούτε η Πόλα Ρούπα ούτε το ανήλικο παιδί τους δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, καθώς είχαν φροντίσει να το εγκαταλείψουν από τη στιγμή που συνελήφθη ο καταζητούμενος.

Πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι η ιδιοκτήτρια του σπιτιού διαμένει στην Κηφισιά. Ένοικοι της πολυκατοικίας μιλώντας στην εφημερίδα μας ανέφεραν ότι η Πόλα Ρούπα τον τελευταίο καιρό δήλωνε άνεργη, ενώ οι εμφανίσεις με τον Νίκο Μαζιώτη ήταν περιορισμένες. Συνήθως ο ίδιος εξέρχονταν του σπιτιού γύρω στις 11.00 το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει τον χώρο περιμετρικά του διαμερίσματος. Άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται παρατεταγμένοι με τις ασπίδες μπροστά τους, εμποδίζοντας την πρόσβαση των περαστικών στην πολυκατοικία. Κλούβες και περιπολικά βρίσκονται σταθμευμένα σε κομβικά σημεία του δρόμου που περνάει μπροστά από την πολυκατοικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν βρέθηκαν όπλα και υπολογιστές, παρά μόνο μία θήκη πιστολιού και κάποιες χειρόγραφες σημειώσεις. Αξιοσημειώτο είναι το γεγονός ότι γείτοντας (διπλανό κτήριο) του Νίκου Μαζιώτη ήταν πρώην ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος διετέλεσε υπαρχηγός της Αστυνομίας.

Το ακριβές σημείο του σπιτιού - Σε πρώτο πλάνο η πολυκατοικία

Μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, η Αντιτρομοκρατική είχε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην παρατήρηση και ανάλυση των δεδομένων από το οπτικοακουστικό υλικό των καμερών ασφαλείας που βρίσκονται τοποθετημένες σε σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς, προκειμένου να εντοπίσουν σε ποιο σημείο εκείνος επιβιβάστηκε σε συρμό του Ηλεκτρικού έχοντας ως προορισμό το Μοναστηράκι.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Όπως έγινε γνωστό, οι πρώτοι που εισήλθαν μέσα στον χώρο της κατοικίας ήταν πυροτεχνουργοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν εξονυχιστικό έλεγχο. Στη συνέχεια μπήκαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής. Η έρευνα επικεντρώνονται σε κρυφά πατάρια και εν συνεχεία στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μαζιώτης δεν είχε νοικιάσει το διαμέρισμα με την ταυτότητα που βρέθηκε στην κατοχή του και ανέγραφε το όνομα «Μιχάλης Μιχελάκης», αλλά με διαφορετικά στοιχεία. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του γκαράζ, όπου, πιθανόν, βρίσκεται το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει το 2013 ο συλληφθείς με τα στοιχεία «Μιχάλης Μιχελάκης», καθώς και άλλου χώρου, γεμάτου με οπλισμό.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Μαζιώτης θα βρεθεί σήμερα αντιμέτωπος με κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον «Ευαγγελισμό», όπου και νοσηλεύεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Μετά την επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, οι γιατροί που τον παρακολουθούν θεωρούν πως έχει έρθει η στιγμή να ξεκινήσει το έργο της ανάκρισης.

Ήδη έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός ανθρώπου ο οποίος φέρεται ως συνεργός του συλληφθέντα, ενώ από τις εργαστηριακές-βαλλιστικές εξετάσεις που έγιναν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι το πιστόλι USP 9 mm που βρέθηκε την Τετάρτη στην κατοχή του Νίκου Μαζιώτη δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Από τους συνολικά 9 κάλυκες που περισυνελέγησαν οι 8 έχουν πυροδοτηθεί από το συγκεκριμένο πιστόλι και ο ένας από όπλο αστυνομικού.

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος συνεργού του

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ένταλμα σύλληψης εξέδωσαν οι ανακριτικές αρχές σε βάρος του Π.Γ., φερόμενου ως συνεργού του Νίκου Μαζιώτη στις ληστείες που του αποδίδονται.

Ο ανακριτής προχώρησε στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης ύστερα από στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής που συνδέουν το συγκεκριμένο άτομο με τις ληστείες, όχι όμως και με την αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι.

Ένταλμα όμως εκδόθηκε και σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη, περισσότερο για τυπικούς λόγους, αφού έληξε χθες το χρονικό όριο του 24ώρου που προβλέπει η διαδικασία του αυτοφώρου.

Όπως προαναφέρθηκε, ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος άρχισε ήδη να εκτίει με τη σύλληψή του την ποινή που του έχει επιβληθεί από τη δικαιοσύνη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή μετά τη νέα ποινική δίωξη που του ασκήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων τόσο για την αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι όσο και για τη δράση του κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων ετών που ήταν καταζητούμενος.

Διαβάστε επίσης:
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος συνεργού του Νίκου Μαζιώτη, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014, 12:19

Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014, 22:26

Έρευνες για τις γιάφκες, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014, 20:35

Kαθαρό το όπλο του Νίκου Μαζιώτη, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014, 15:30

Όλο το βίντεο της συμπλοκής, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014, 15:00

Αναζητούν τη γιάφκα, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014, 09:25

Η μεταφορά Μαζιώτη στο νοσοκομείο, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014, 22:50

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης