Από τον Πέτρο Στεργίου

Όλο και πιο συχνά, ακούμε ότι πολλοί επώνυμους γυμνάζονται με μανία χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Pilates. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι, ενδεχομένως ακόμα και όσοι ακολουθούν πιστά αυτή τη μέθοδο, είναι ότι είναι ακόμα μια ελληνική ανακάλυψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πιλάτες σε νεαρή ηλικίαΗ μέθοδος Pilates είναι εφεύρεση του Ιωσήφ Πιλάτες, ο οποίος γεννήθηκε στην Γερμανία το 1880, από Έλληνα πατέρα και Γερμανίδα μητέρα. Ο Ιωσήφ ως παιδί ήταν μικροκαμωμένος και φιλάσθενος, κι έτσι, μεγαλώνοντας αποφάσισε να τα αλλάξει όλα αυτά. Αυτοδίδακτος στην ανατομία, στην πάλη, στη γιόγκα, στη γυμναστική και στις πολεμικές τέχνες, ο Πιλάτες είχε ως δόγμα το αρχαίο ελληνικό ρητό, «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Πίστευε ότι ο μοντέρνος τρόπος ζωής, η κακή στάση σώματος και αναπνοή, είναι οι κύριες αιτίες των προβλημάτων υγείας. Η απάντηση του σε όλα αυτά τα προβλήματα είναι η μέθοδος Pilates που εξασκείται μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Δημιούργησε μια σειρά από έντονες σωματικές ασκήσεις οι οποίες βοηθούν στη βελτίωση της στάσης του σώματος, της ισορροπίας, της δύναμης, την ευκαμψίας, της αναπνοής και της λειτουργίας των οργάνων.

Ο Πιλάτες διδάσκει τη μέθοδό τουΟ Πιλάτες από τη Γερμανία έφυγε για την Αμερική, όπου γνώρισε τη σύζυγο του και μαζί άνοιξαν το πρώτο κέντρο ειδίκευσης στον Σωματικό Έλεγχο. Μετέπειτα, αυτή η νέα μορφή γυμναστικής έγινε γνωστή παντού με το όνομα, μέθοδος Pilates. Η μέθοδος του αυτή αγαπήθηκε αρχικά από τους χορευτές, οι οποίοι έβλεπαν ότι χάρη σε αυτή ελαχιστοποίησαν τους τραυματισμούς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε χρόνο μηδέν έγινε ο λατρεμένος τρόπος εξάσκησης αθλητών, σταρ του Χόλιγουντ, της μουσικής βιομηχανίας, μοντέλων όπως και επιχειρηματιών. Μεταξύ των φανατικών celebrities του Pilates, συγκαταλέγονται η Μαντόνα, η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Τζένιφερ Άνιστον, ο Χιου Γκράντ και πολλοί άλλοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης