Οι επιθέσεις της Παρασκευής που συγκλόνισαν το Παρίσι αποδεικνύουν ότι η Ρωσία είχε “δίκιο” που καλούσε να συγκροτηθεί ένας διεθνής συνασπισμός κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, προτρέποντας τη Γαλλία να αναθεωρήσει την θέση της σχετικά με την ανάγκη να αποχωρήσει άμεσα από την εξουσία ο πρόεδρος Bashar al-Assad.

“Είναι επιτακτικό” να συγκροτήσουμε έναν διεθνή συνασπισμό κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Putin μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου των είκοσι ισχυρότερων οικονομιών (G20) του πλανήτη στην Αττάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Μίλησα σχετικά με αυτό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΟΗΕ με την ευκαιρία της 70ής επετείου του. Μίλησα ακριβώς για αυτό και τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν ότι είχαμε δίκιο” προσέθεσε ο ίδιος.

“Η Γαλλία ανήκει στις χώρες που έχουν υιοθετήσει μια πολύ σκληρή θέση αναφορικά με την τύχη του προέδρου αλ Άσαντ προσωπικά. Ακούμε όλη την ώρα από τους φίλους μας τους Γάλλους ότι η διευθέτηση του ζητήματος της αποχώρησης του προέδρου Assad πρέπει να είναι βασική προϋπόθεση για να υπάρξουν πολιτικές αλλαγές” δήλωσε ο Putin.

“Ωστόσο, άραγε αυτό θα προστατεύσει το Παρίσι από μια τρομοκρατική επίθεση; Όχι” επέμεινε ο Putin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Μου φαίνεται ότι δεν πρέπει να προτάσσουμε θέματα που από την φύση τους είναι δευτερεύουσας σημασίας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Και ακριβώς σε αυτή τη βάση πρέπει να συνάψουμε μια συμφωνία σχετικά με μια πολιτική μεταρρύθμιση” υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε επιπλέον σήμερα ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει στήριξη στη συριακή αντιπολίτευση εξαπολύοντας βομβαρδισμούς εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι βρισκόμαστε σε επαφή με… τη συριακή αντιπολίτευση στο πεδίο η οποία μας ζήτησε να διεξάγουμε αεροπορικές επιδρομές”, είπε ο Putin στο περιθώριο της Συνόδου της G20.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης