Η είδηση ότι ένα κοριτσάκι μόλις 10 ετών έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό έχει προκαλέσει αναστάτωση στα διεθνή ΜΜΕ αλλά και στην Κολομβία. Η νεαρή μητέρα από την φυλή Wayuu γέννησε με καισαρική τομή στις 39 εβδομάδες της κύησης, ενώ δεν είχε επισκεφθεί κάποιον γιατρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Η 10χρονη άρχισε να νιώθει έντονους πόνους και να αιμορραγεί, αναγκάζοντας την οικογένειά της να απευθυνθεί στους γιατρούς του νοσοκομείου της πόλης Manaure.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας του νεογέννητου θα μπορούσε να συλληφθεί αλλά το σύνταγμα της Κολομβίας δίνει ενός είδους αυτονομία. Επιτρέπει στη φυλή να διατηρήσει την κυριαρχία της και ορισμένες πολιτιστικές παραδόσεις, ανάμεσα στις οποίες λέγεται ότι είναι και η γέννηση παιδιών σε εξαιρετικά μικρή ηλικία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο μικρό κορίτσι γίνεται μητέρα. Η μικρότερη σε ηλικία μητέρα στον κόσμο είναι η Περουβιανή Λινα Μεντίνα, που το 1933 γέννησε ένα αγοράκι μόλις δυο εβδομάδες αφού έκλεισε τα πέντε της χρόνια!

Δεν αποκάλυψε ποτέ ποιος ήταν ο πατέρας του παιδιού και ποτέ δεν έμαθε κανείς αν τον ήξερε κιόλας. Ο πατέρας της είχε συλληφθεί για βιασμό, αλλά οι κατηγορίες αποσύρθηκαν γιατί δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Διαβάστε επίσης:
Γέννησε 10χρονη στην Κολομβία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης