Νεκροί από τα πυρά ενόπλου που φορούσε στολή του κυβερνητικού στρατού έπεσαν τρεις στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το επεισόδιο σημειώθηκε την Τετάρτη στο νότιο τμήμα της ασιατικής χώρας, στην επαρχία Ουρουζγκάν, πολύ κοντά στα στρατόπεδα που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις από την Αυστραλία (περίπου 1.500 στρατιώτες), εντείνοντας την ανησυχία της Δύσης για την κλιμάκωση της βίας την ίδια στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές για πρόωρη αποχώρηση των νατοϊκών στρατευμάτων. Ήδη η Ν. Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Γαλλία έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να περιμένουν μέχρι τα τέλη του 2014 προκειμένου να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το έδαφος του ασιατικού κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον ο αριθμός των νεκρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας έχει ανέβει στους 15, μόνο τον τελευταίο μήνα, την ίδια στιγμή που 45 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε τουλάχιστον 30 επιθέσεις από την αρχή του 2012. Ήδη το ΝΑΤΟ αύξησε την ασφάλεια στις μονάδες του ανά την αφγανική επικράτεια με τους στρατιώτες της να φέρουν πλήρη οπλισμό εντός των βάσεων έτσι ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσουν κρίσιμες καταστάσεις.

Εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή οι μάχιμες μονάδες του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν είναι 130.000 στρατιώτες, με πάνω από 350.000 μέλη του κυβερνητικού στρατού να έχουν αναλάβει τον κρίσιμο τομέα της Ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Αφγανιστάν: Tέσσερις νεκροί ύστερα από επίθεση σε αστυνομικό τμήμα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012, 03:34
Ν. Ζηλανδία: Χόρεψαν «Χάκα» για τους νεκρούς στο Αφγανιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012, 04:34
Στο Αφγανιστάν ο Hollande, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012, 07:36
Νωρίτερα η αποχώρηση της Αυστραλίας από το Αφγανιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 04:28

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης