Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα 12 ονόματα των θυμάτων του «Τζόκερ» του Denver μετά από το μακελειό που προκάλεσε ο 24χρονος James Holmes στην πρεμιέρα της ταινίας του «Batman» με το νεότερο θύμα να είναι έξι ετών.

Πρόκειται για τους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Veronica Moser-Sullivan (6),

Jessica Ghawi (24),

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

John Larimer (27),

Alexander Boik (18),

Jonathan Blunk (26),

Rebecca Wingo (32),

Alex Sullivan (27), Micayla Medek (23)

Gordon Cowden (51),
Jesse Childress (29),and
Alexander Teves (24).

Το δωδέκατο θύμα είναι ο 27χρονος Matthew McQuinn.

Οι δέκα εξ΄αυτών πέθαναν μέσα στην αίθουσα μετά την επίθεση ενώ οι άλλοι δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους ώρες μετά.


Φίλος του άτυχου Alex Sullivan (27) με το μπλουζάκι του Batman

Ο 24χρονος μακελάρης James Holmes, πρώην φοιτητής ιατρικής είναι υπό κράτηση και μάλιστα στην απομόνωση. Κατηγορείται για το φόνο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό 58.

Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Πρόεδρος Barack Obama θα ταξιδέψει στο Colorado την Κυριακή προκειμένου να αποδώσει φόρο τιμής στα 12 θύματα του μακελάρη.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για απόδοση δικαιοσύνης και υποσχέθηκε πως η κυβέρνηση θα βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων.

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο κ. Obama είπε: «Η κυβέρνηση θα κάνει ο, τι είναι δυνατό προκειμένου να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος και να επέλθει δικαιοσύνη».

Συνέχισε λέγοντας: «Είμαι βέβαιος πως όσοι παρακολουθήσατε το συμβάν και είστε γονείς αναρωτηθήκατε τι θα γινόταν αν ήταν μέσα το παιδί σας. Η Michelle και εγώ είμαι τόσο τυχεροί που μπορούμε να αγκαλιάσουμε σφιχτά τα παιδιά μας, και το ίδιο τυχεροί πιστεύω αισθάνεστε κι εσείς».

Τέλος, είπε: «Η κυβέρνηση θα κάνει ο, τι είναι δυνατό για την ασφάλεια όλων των Αμερικανών».

Από τη μεριά του, ο Christian Bale, που υποδύεται τον Batman εξέφρασε το θυμό του μετά το συμβάν: «Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψω το πώς αισθάνομαι. Δεν μπορώ να κατανοήσω πλήρως το μέγεθος του πόνου των αγαπημένων προσώπων των θυμάτων, όμως η καρδιά μου είναι μαζί τους».


To σημείο της σφαγής

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης