Σοκαρισμένη είναι βρετανική κοινή γνώμη έπειτα από την είδηση πως μία μητέρα, 42 ετών, σκότωσε τα τρία από τα τέσσερα παιδιά της μέσα στην πολυτελή κατοικία τους στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, αξίας 1,5 εκατ. λιρών.

Τα πτώματα των τριών παιδιών βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης μέσα στο σπίτι της οικογένειας που είχε πρόσφατα μετακομίσει στο Νιου Μάλντεν από τη Νότια Αφρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τάνια Κλάρενς, παραμένει υπό κράτηση, καθώς κατηγορείται για τον φόνο των δίδυμων αγοριών της, ηλικίας τριών ετών, του Μπεν και του Μαξ και της τετράχρονης αδελφής τους Ολίβιας. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας ανακοίνωσαν πως δεν αναζητούν άλλον ύποπτο σε σχέση με το συμβάν.

Και τα τρία παιδιά πιστεύεται πως έπασχαν από ένας είδος μυικής ατροφίας, γεγονός που καθιστούσε την Ολίβια αναγκασμένη να ζει σε αναπηρικό καροτσάκι και τα δύο αγόρια να μπορούν να κάνουν μόνο βασικές κινήσεις.

Ο πατέρας τους, Γκάρι Κλάρενς, επενδυτής τραπεζίτης στο επάγγελμα, μετά το γεγονός, επιστρέφει εσπευσμένα από τη Νότια Αφρική στο Λονδίνο, προκειμένου να βρεθεί κοντά στη μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, ηλικίας οκτώ ετών, η οποία είναι αρτιμελής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλοι της οικογένειας δήλωσαν ότι τα αναπτυξιακά προβλήματα της Ολίβιας διαγνώστηκαν, όταν εκείνη ήταν δύο ετών και η Τάνια Κλάρενς ήταν έγκυος στα δίδυμα.

Μία σειρά από εξετάσεις έδειξαν ότι το ζευγάρι έφερε την αρρώστια, χωρίς να έχει νοσήσει και ότι τα παιδιά τους ίσως να μην κατάφερναν να επιβιώσουν μέχρι και την εφηβική ηλικία.

«Συνειδητοποίησαν ότι η κόρη τους δεν αναπτυσσόταν κανονικά και έπειτα ανακάλυψαν αυτή την απαίσια γενετική ανωμαλία» είπε φίλος της οικογένειας στο «Evening Standard». «Τα δίδυμα δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν σε τίποτα. Δεν είχαν καθόλου μυική δύναμη. Ήταν συνταρακτικό. Η ζωή της (μητέρας) ήταν τόσο δύσκολη. Πάντα έπρεπε να παρέχει διαφορετική φροντίδα μέσα και έξω από το σπίτι, μετατρέποντας τα πάντα προσβάσιμα για αναπηρικά καροτσάκια. Ήταν απλά πάρα πολλά αυτά που είχε να αντιμετωπίσει» πρόσθεσε το φιλικό πρόσωπο της οικογένειας.

Η οικογένεια είχε μετακομίσει στο σπίτι πριν από εννέα μήνες, αφότου πρώτα προχώρησε σε μία εκτεταμένη ανακαίνιση με τοποθέτηση αναπηρικών μπαρών και ειδικά ασανσέρ. Γείτονες αναφέρουν σε ΜΜΕ πως το ζευγάρι έμοιαζε να είναι αξιαγάπητο και η 42χρονη ευγενέστατη.

Η παιδοκτόνος που εργαζόταν ως γραφίστρια μεταφέρθηκε αρχικά στις 19.30-ώρα Ελλάδος (21.30-τοπική ώρα) το βράδυ της Τρίτης με μικροτραύματα σε νοσοκομείο και στη συνέχεια συνελήφθη ως η κύρια και μοναδική ύποπτη για τον φόνο των τριών ανάπηρων παιδιών της.

Από το πρωί της Τετάρτης, γείτονες και απλός κόσμος περνά από το σπίτι του φονικού και αφήνει λουλούδια και λούτρινα κουκλάκια, ανάβει κεριά και προσεύχεται για την ψυχή των αγγέλων των οποίων το νήμα της ζωής κόπηκε πρόωρα.

Ο πατέρας της οικογένειας με τα δίδυμα αγόρια

Η κατοικία του φονικού

Η μοιραία κατοικία στο Νιου Μάλντεν

Αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ στο παιδικό υπνοδωμάτιο. Δημοσιογράφος της Daily Mail ανέφερε πως ακόμη και τώρα γαλάζια λούτρινα αρκουδάκια είναι ευδιάκριτα από το παράθυρο

Γείτονες αφήνουν λουλούδια και παιχνίδια στη μνήμη των παιδιών

 

Ακόμη και αστυνομικοί λύγισαν και άφησαν λουλούδια για τα αγγελούδια

«Αναπαυθείτε εν ειρήνη άγγελοι. Ρίξτε λίγο από τη λάμψη σας και σε εμάς εδώ κάτω από τον παράδεισο και φωτίστε ακόμη περισσότερο τον έναστρο ουρανό» γράφει ένα από τα σημειώματα που άφησαν άγνωστοι

Πλάνα από ελικόπτερο της οικίας του φονικού

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης