Η ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Airbus ανέβαλε για τις αρχές του 2013, την έναρξη των επισκευών στις ρωγμές στα φτερά του superjumbo A380 για να είναι βέβαιη ότι δεν θα πρέπει να το κάνει δύο φορές.

«Το σημαντικό είναι ότι θέλουμε να το κάνουμε αυτό όπως πρέπει από την πρώτη φορά», εξήγησε σήμερα ο διευθυντής των προγραμμάτων των Airbus, Τομ Ουίλιαμς στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η οριστική λύση θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του επόμενου έτους για τα αεροσκάφη που βρίσκονται σε υπηρεσία», ανακοίνωσε.

«Ελπίζουμε να πετάξει το αεροσκάφος επίδειξης των επισκευών το φθινόπωρο».

Η εταιρεία προγραμμάτιζε μέχρι τώρα να θέσει τα σετ των εξαρτημάτων επισκευής στη διάθεση των πελατών της κατά το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Εβδομήντα τέσσερα αεροσκάφη τύπου Α380 βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία σε επτά αεροπορικές εταιρείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Airbus θα αρχίσει το 2013 την κατασκευή των πτερύγων των επόμενων Α380 με έναν τύπο αλουμινίου με το οποίο θα αποφεύγονται οι ρωγμές στις «βάσεις των νεύρων των πτερύγων», «που σημαίνει ότι τα αεροσκάφη που θα παραδοθούν μετά από το 2014 θα έχουν ένα εντελώς νέο είδος νεύρων» (κάθετες δομές των φτερών), είπε ο κ. Ουίλιαμς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης