Μπορεί οι ηγέτες ανά τον κόσμο να έχουν επωμιστεί το βαρύ φορτίο της διακυβέρνησης των χωρών τους καθώς και τα ηνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών, ωστόσο η εργασία τους στις περισσότερες περιπτώσεις αμείβεται… αδρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όνομα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «φιγουράρει» στην 15η θέση με μισθό 85.479 ευρώ ετησίωςΤα στοιχεία της Eurostat σχετικά με τους μισθούς Ευρωπαίων ηγετών αποτυπώνουν με τον πιο χειροπιαστό τρόπο το γεγονός αυτό.

Σχετικοί πίνακες που δόθηκαν στη δημοσιότητα εμφανίζουν ως τους πιο καλοπληρωμένους πολιτικούς εκείνους που βρίσκονται στο τιμόνι των κυβερνήσεων του Λουξεμβούργου (Σαβιέ Μπετέλ) και της Γερμανίας (Άνγκελα Μέρκελ), αλλά και τον πρόεδρο της Κομισιόν (Ζαν Κλοντ Γιούνκερ) και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Ντόναλντ Τουσκ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη λίστα αυτή, το όνομα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «φιγουράρει» στην 15η θέση με μισθό 85.479 ευρώ ετησίως.

Σε έναν δεύτερο πίνακα της Eurostat κατατάσσονται οι ηγέτες ανάλογα με το ωρομίσθιό τους συγκρινόμενο με το κόστος εργασίας στη χώρα. Στον εν λόγω κατάλογο, ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στην 9η θέση, ενώ τις τρεις πρώτες καταλαμβάνουν οι Μαριάνο Ραχόι (Ισπανία), Λαϊμντότα Στραουτζούμα (Λετονία) και Ματέο Ρέντσι (Ιταλία).

Προ καιρού, το Bussiness Insider είχε δημοσιεύσει έναν κατάλογο με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηγέτες παγκοσμίως και σε αυτόν φιγουράρουν μεταξύ άλλων οι Μπαράκ Ομπάμα, Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ντέιβιντ Κάμερον κ.ά.

Τέλος, στην ιστοσελίδα statista αποκαλύπτονται οι μισθοί που λαμβάνουν ανά έτος οι 12 κορυφαίοι πρωθυπουργοί και πρόεδροι σε όλον τον πλανήτη:

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης