Το κρουαζιερόπλοιο που επαναλαμβάνει τις ημέρες αυτές, μετά από 100 χρόνια, το μοιραίο ταξίδι του «Τιτανικού» αναγκάστηκε σήμερα να πλεύσει προς την Ιρλανδία, καθώς ένας επιβάτης του παρουσίασε καρδιακά προβλήματα.

Το Balmoral μεταφέρει 1.309 επιβάτες, περίπου τον ίδιο αριθμό όπως και ο Τιτανικός. Ανάμεσά τους είναι συγγενείς εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, συγγενείς των επιζώντων και ιστορικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κρουαζιέρα Μνήμης για τον Τιτανικό αναχώρησε από το Σαουθάμπτον την Κυριακή και ακολουθούσε την πορεία του καταδικασμένου πλοίου προς τη Νέα Υόρκη.

Οι επιβάτες είχαν την πρόθεση να πραγματοποιήσουν επιμνημόσυνη δέηση στο το σημείο όπου βυθίστηκε το τεράστιο υπερωκεάνιο τη νύχτα της 14ης προς 15η Απριλίου.

Το Balmoral απέπλευσε από το λιμάνι Κομπ της Ιρλανδίας αργά το βράδυ της Δευτέρας και έπλεε με κακοκαιρία, όταν ο καπετάνιος Ρόμπερτ Μπάμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι θα έπρεπε να επιστρέψει πίσω εντός της εμβέλειας ελικοπτέρων της Ιρλανδίας για να μπορέσει να μεταφερθεί ο άρρωστος επιβάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μάιλς Μόργκαν Διευθύνων Σύμβουλος της Miles Morgan Travel που ναύλωσε το ταξίδι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το πλοίο θα γυρίσει πίσω περίπου 20 ναυτικά μίλια για να βρεθεί εντός της εμβέλειας ελικοπτέρων.

«Η κατάσταση του επιβάτη δεν θεωρείται ότι είναι απειλητική για τη ζωή του» σημείωσε.

Ο Μόργκαν πάντως δεν ήταν σε θέση να πει αν η καθυστέρηση θα επηρεάσει την ικανότητα του πλοίου να φτάσει έγκαιρα στο σημείο όπου βυθίστηκε το 1912 ο Τιτανικός.

Εν τω μεταξύ, η κακοκαιρία που έπληξε το πλοίο καθώς έπλεε από το Σαουθάμπτον προς το Μπράιτον συνεχιζόταν και σήμερα, προκαλώντας την ακύρωση ενός σόου λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια των καλλιτεχνών.

Για την πραγματοποίηση της κρουαζιέρας αυτής χρειάστηκαν πέντε χρόνια προετοιμασίας και οι διοργανωτές της προσπάθησαν να την κάνουν όσο το δυνατό πιο πανομοιότυπη με την αυθεντική.

Στους επιβάτες από 28 χώρες, οι οποίοι πλήρωσαν περίπου 2.600 έως 8.000 στερλίνες, προσφέρονται τα εδέσματα που σερβίρονταν στον Τιτανικό ενώ γίνονται και διαλέξεις σχετικά με το θρυλικό πλοίο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης