Ένα νέο, πιο αποκεντρωμένο σύστημα διακυβέρνησης όχι μόνο για τη Σκωτία, αλλά και για τις τέσσερις χώρες που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο προανήγγειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, με αφορμή το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.

«Έχουμε μία σπουδαία ευκαιρία να αλλάξουμε προς το καλύτερο τον τρόπο με τον οποίο κυβερνώνται οι Βρετανοί» σημείωσε εμφανώς ανακουφισμένος ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, επισημαίνοντας πως το Λονδίνο «ακούει» τις φωνές των 1,6 εκατομμυρίων Σκωτσέζων που ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε μάλιστα πως το Λονδίνο θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις του για παραχώρηση μεγαλύτερων εξουσιών στη Βουλή της Σκωτίας, προσθέτοντας ότι τα σχετικά νομοσχέδια θα δημοσιοποιηθούν τον Ιανουάριο.

«Θα προχωρήσουμε σ’ έναν ισορροπημένο διακανονισμό που θα είναι δίκαιος για τον λαό της Σκωτίας αλλά και για τα άλλα τρία έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου» υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι και οι κάτοικοι της Αγγλίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή σε αποφάσεις για ζητήματα που αφορούν στη φορολόγηση, τις δημόσιες δαπάνες και το κοινωνικό κράτος.

«Ένας νέος και δίκαιος διακανονισμός για τη Σκωτία θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα νέο και δίκαιο διακανονισμό για όλους» υποστήριξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
“Όχι” ψήφισαν οι Σκωτσέζοι, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014, 00:16

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης