Ανοίγουν σήμερα οι τράπεζες στην Κύπρο έπειτα από 12 ημέρες. Τα τραπεζικά ιδρύματα αναμένεται να λειτουργήσουν από τις 12 το μεσημέρι και για 6 ώρες ενώ οι υπάλληλοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους από το πρωί.

Το ημερήσιο όριο ανάληψης διαμορφώθηκε στα 300 ευρώ, σύμφωνα με διάταγμα στο οποίο κατέληξε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου κατόπιν συνεννόησης με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών για τον περιορισμό των συναλλαγών στις τράπεζες θα έχει ισχύ 4 ημέρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, πέντε δισ. ευρώ, από την ΕΚΤ για την ρευστότητα των κυπριακών τραπεζών, μετέφερε στην Κύπρο χθες το απόγευμα αεροσκάφος από τη Γερμανία, που έφτασε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Ωστόσο στα χαρτιά του αεροσκάφους αναγραφόταν ότι μεταφέρονταν ομόλογα «bonds», προφανώς για να μην αποκαλυφθεί ότι το φορτίο ήταν χρήματα. Το γεγονός αρνήθηκε να σχολιάσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τα χρήματα φορτώθηκαν σε 4, σύμφωνα με άλλους σε 6 κοντέινερ και με συνοδεία μεγάλης αστυνομικής δύναμης έφθασαν στην Λευκωσία για να φυλαχτούν στα θησαυροφυλάκια της Κεντρικής Τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε όλη την διαδρομή υπερίπταντο πάνω από τα κοντέινερ, ελικόπτερα της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης…Κύπρος: Ημερήσιο όριο ανάληψης τα 300 ευρώ
                             Μισθοφόροι στην Κύπρο για την προστασία των Τραπεζών
                             Κύπρος: Χοντρές μπίζνες στις υπό κατάρρευση τράπεζες
Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης