Θύμα απαγωγής έπεσε μια γυναίκα από την Ελβετία στο Τιμπουκτού στο βόρειο τμήμα του Μάλι, πόλη που παραμένει υπό τον έλεγχο των μαχητών Τουαρέγκ. Η Γεχία Ταντίνα, κάτοικος της πόλης, δήλωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters πως η γυναίκα ονομάζεται Βεατρίκη και απήχθη από ενόπλους που φορούσαν τουρμπάνια το απόγευμα της Κυριακής έξω από το σπίτι της.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Μοχάμεντ Ουλντ Χάσεν, αξιωματούχος στο κυβερνείο του Τιμπουκτού, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πολύ γνωστή εδώ. Τριγύριζε σε όλη την πόλη και προσπαθούσε να προσηλυτίσει ανθρώπους στον Χριστιανισμό», ανέφερε ένας άλλος κάτοικος του Τιμπουκτού ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ελβετίας στη Βέρνη ανέφερε ότι οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες.

Το Τιμπουκτού πέρασε στον έλεγχο μελών της φυλής των Τουαρέγκ την 1η Απριλίου ύστερα από μια σειρά νικών κατά του κυβερνητικού στρατού. Το στρατιωτικό πραξικόπημα της 22ας Μαρτίου προκάλεσε αποδιοργάνωση στις δυνάμεις του στρατού οι οποίες ήδη αντιμετώπιζαν προβλήματα στο βόρειο τμήμα της αφρικανικής χώρας λόγω της υπεροπλίας των Τουαρέγκ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται απαγωγές ξένων υπηκόων στο Μάλι. Λίγες ημέρες πριν την κήρυξη από τους Τουαρέγκ της ανεξαρτησίας του Αζαουάντ, έγινε γνωστό πως διπλωμάτες από την Αλγερία είχαν πέσει θύματα απαγωγής. Η διεθνής κοινότητα παραμένει ανήσυχη για την κατάσταση στην αφρικανική χώρα ειδικά μετά τις πληροφορίες πως στελέχη της Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ (Aqmi) και της Μπόκο Χαράμ βρίσκονται σε επαφές με τους Τουαρέγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Αποφυλάκιση πολιτικών κρατουμένων στο Μάλι, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012, 00:26

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης