To «Queen Mary 2» θεωρείται ένα από τα πιο πολυτελή πλοία που διασχίζουν τις θάλασσες, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες στους επιβάτες του μέσα σε χώρους που χαρακτηρίζονται από χλιδή και άνεση. Φαίνεται όμως ότι οι διοικούντες την εταιρεία, στην οποία ανήκει το πλοίο, δεν είχαν προβλέψει τον υγειονομικό έλεγχο.

Επιθεωρητές του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών και Υγειονομικής Πρόληψης των Η.Π.Α. πραγματοποίησαν ελέγχους στις αρχές του Ιουνίου στο εν λόγω πλοίο, διαπιστώνοντας σειρά υγειονομικών παραβάσεων. Συγκεκριμένα, ύστερα από «επίσκεψη» στις 10 Ιουνίου διαπιστώθηκε ότι υπάλληλοι καθαριότητας χρησιμοποιούσαν βρώμικο νερό προκειμένου να απομακρύνουν λεκέδες από τα πατώματα. Παράλληλα, βρέθηκαν ανθρώπινες τρίχες στην μηχανή με τα παγάκια ενώ υπήρχαν τοποθετημένα δίπλα σε χαρτοπετσέτες και χαρτιά τουαλέτας σειρά χημικών σκευασμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτέλεσμα ήταν η τελική βαθμολογία που συγκέντρωσε το πλοίο να φθάσει τους 84 πόντους, αριθμός που μεταφράζεται σε «μη ικανοποιητικός βαθμός καθαριότητας», με το 86 να θεωρείται «ικανοποιητικός βαθμός καθαριότητας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης