Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τη διάσωση 469 Αφρικανών μεταναστών, οι οποίοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τη θάλασσα την Πέμπτη στη διάρκεια επιχείρησης της ιταλικής ακτοφυλακής κοντά στο νησί Λαμπεντούζα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Reuters, ανάμεσα στους διασωθέντες ήταν και αρκετές γυναίκες που περιμένουν παιδί, γι αυτό και χρειάστηκε να μεταφερθούν προληπτικά στο νοσοκομείο. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε πως οι ναυαγοί βρίσκονταν στοιβαγμένοι μέσα σε φουσκωτά, το μήκος των οποίων δεν ξεπερνούσε τα 10 μέτρα. Συνολικά, ο αριθμός των ναυαγών που διεσώθησαν, ξεπέρασε τους 500 τις τελευταίες 48 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονταν από χώρες της λεγόμενης Υποσαχάριας Αφρικής. Στη Λαμπεντούζα βρίσκονται κέντρα υποδοχής, τα οποία φιλοξενούν προσωρινά χιλιάδες ανθρώπους που ξεκινούν από τις ακτές της γειτονικής ηπείρου για ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη μακριά από τον πόλεμο, τη φτώχεια και τις κακουχίες. Εκτιμάται πως από το 2011 και την εμφάνιση της Αραβικής Άνοιξης ο αριθμός των μεταναστών αυξήθηκε κατακόρυφα προς τις ακτές της Ιταλίας, αναγκάζοντας μάλιστα τον τότε πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, να θέσει το ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: Διεσώθησαν 500 μετανάστες, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013, 23:09

Δραματική διάσωση μεταναστών στα ανοικτά της Ιταλίας, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012, 00:51

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης