Οι ισπανικές αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι νωρίς το πρωί εκδίωξαν μερικές εκατοντάδες διαδηλωτών από την πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, της Μαδρίτης συλλαμβάνοντας 18 από αυτούς. Οι διαδηλωτές είχαν παραμείνει στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, μετά τη διαδήλωση που οργανώθηκε για να τιμηθεί ο ένας χρόνος από την ίδρυση του κινήματος των «αγανακτισμένων».

Μέσα σε λίγα λεπτά οι αστυνομικοί απομάκρυναν όσους είχαν παραμείνει στην πλατεία παρά την απαγόρευση που είχε εκδοθεί και τους υποχρέωνε να την εγκαταλείψουν μέχρι τις 10 το βράδυ του Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έγιναν 18 συλλήψεις και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν», ανέφερε μια εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η νύχτα πέρασε χωρίς σοβαρά επεισόδια», πρόσθεσε. Αντιδρώντας στην εκκένωση της πλατείας, το κίνημα οργανώνει μια νέα συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα (στις 18:00 ώρα Ελλάδας) μέσω του Twitter. Νωρίς το πρωί στην πλατεία είχαν απομείνει μόνο δύο πανό με τη λέξη «Όχι» για να θυμίζουν στους τουρίστες τη διαδήλωση της προηγούμενης ημέρας. Στην περιοχή πάντως παραμένουν έξι κλούβες της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης