Ένα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian» διατείνεται ότι οι ρώσοι μεγαλοκαταθέτες έχουν ήδη μεταφέρει τα χρήματά τους στην Αμερική, εγκαταλείποντας την αβεβαιότητα που επικρατεί στις χώρες της Ευρωζώνης.

«Στη δυτική πλευρά του Μανχάταν, οι ντόπιοι και οι τουρίστες αντικρίζουν ένα περίεργο θέαμα: πρόκειται για το σκάφος του ρώσου επιχειρηματία Ρομάν Αμπράμοβιτς, με το όνομα “Έκλειψη”, το οποίο είναι το μακρύτερο του κόσμου. Ωστόσο αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς η Νέα Υόρκη εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια αποτελεί καταφύγιο για τους πλούσιους Ρώσους», αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα στοιχεία του ρωσικού πλούτου βρίσκονται παντού: έχουν σκάφη, έχουν αυτοκίνητα, το να αγοράσεις ένα αεροπλάνο για 40 εκατ. δολάρια δεν είναι μεγάλη υπόθεση πια» τονίζει, ενώ παρατηρεί ότι ο Ριμπολόβλεβ αγόρασε το 2012 προς 88 εκατ. δολάρια ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη.

Όσοι Ρώσοι είχαν καλές διασυνδέσεις και πολλά χρήματα γνώριζαν για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας και έσπευσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους και να τα επενδύσουν αλλού αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης