Χιλιάδες ώρες πτήσης είχαν στο ενεργητικό τους οι πιλότοι του ελικοφόρου αεροσκάφους της TransAsia που συνετρίβη τα ξημερώματα της Τετάρτης στα νερά του ποταμού Κιλάνγκ στα περίχωρα της Ταϊπέι.

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» γράφει ότι ο πιλότος είχε 14.000 ώρες πτήσης και ο συγκυβερνήτης 4.000. Όπως φαίνεται από τα video που δόθηκαν στη δημοσιότητα και δείχνουν τις τελευταίες στιγμές πριν από τη συντριβή, οι πιλότοι κάνουν ό, τι μπορούν προκειμένου να αποφύγουν την πρόσκρουση του αεροσκάφους πάνω σε σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πορεία του μοιραίου αεροπλάνου

Αξιωματούχοι της Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊβάν επισημαίνουν ότι το αεροσκάφος είχε πάρει πορεία για το ποτάμι και βάσει της θέσης του είναι πολύ πιθανό οι πιλότοι να επεδίωκαν την προσθαλάσσωση στον ποταμό.

Ωστόσο, η παρουσία πυλώνων υψηλής τάσης άλλαξε άρδην τα σχέδιά τους. Ενδεχόμενη πρόσκρουση του αεροσκάφους πάνω στο δίκτυο υψηλής τάσης (120.000 V) θα προκαλούσε τεράστια έκρηξη, με ανυπολόγιστες συνέπειες. Έτσι, σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι πιλότοι αναγκάστηκαν να στρίψουν το αεροπλάνο, το οποίο στη συνέχεια προσέκρουσε σε γέφυρα, πριν συντριβεί στον ποταμό Κιλάνγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης