Φως στη σκοτεινή υπόθεση της εξαφάνισης από τα ξημερώματα του Σαββάτου του Boeing 777 της Malaysia Airlines αναμενόταν να ρίξει μερικώς και η ανάλυση του δείγματος από την πετρελαιοκηλίδα που βρέθηκε στη θάλασσα στη Νότια Κίνα, ωστόσο αποδείχθηκε ότι το πετρέλαιο προερχόταν από τάνκερ και όχι από αεροσκάφος.

Έτσι, οι έρευνες βρίσκονται ακόμη στο σκοτάδι, την ώρα που εντείνονται οι φόβοι το περιστατικό να συνδέεται με επίθεση αεροπειρατών ή τρομοκρατική ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές της Μαλαισίας επικοινώνησαν με το ταξιδιωτικό πρακτορείο στην Ταϊλάνδη από όπου εκδόθηκαν τα εισιτήρια με τα κλεμμένα διαβατήρια.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του πρακτορείου, Benjaporn Krutnait, η οποία μίλησε στους «Financial Times», τα εισιτήρια αγοράστηκαν από έναν άνδρα που δήλωσε Ιρανός υπήκοος ονόματι Αλί. Μάλιστα, όπως είπε, δεν της φάνηκε ότι έχει σχέση με τρομοκρατία γιατί τής ζήτησε να εκδοθούν τα φτηνότερα εισιτήρια που υπήρχαν με τελικό προορισμό την Ευρώπη, χωρίς να μιλά συγκεκριμένα για την πτήση ΜΗ370 από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.

Πάντως, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, εκφράζονται φόβοι, εξ αιτίας του γεγονότος ότι τελικός προορισμός των επιβατών με τα κλεμμένα διαβατήρια ήταν η Ευρώπη, ότι οι δύο άνδρες σχεδίαζαν επίθεση παρόμοια της «11ης Σεπτεμβρίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο φερόμενος «Ιταλός Λουίτζι Μαράλντι» είχε τελικό προορισμό το Άμστερνταμ και ο φερόμενος «Αυστριακός Κρίστιαν Κόζελ» κατευθυνόταν προς τη Φρανκφούρτη. Ωστόσο, τα ερωτηματικά για το πώς τελικά θα κατάφερναν να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους παραμένουν για τους επικεφαλής των ερευνών, καθώς στο Πεκίνο -που θα αποτελούσε τον ενδιάμεσο σταθμό τους- πραγματοποιείται ενδελεχής και λεπτομερής έλεγχος διαβατηρίων.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης