Οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στην κουρδική πόλη Κομπανί στη Συρία και σε μια άλλη πόλη στο Ιράκ που βρίσκεται επίσης υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων, που δυσκολεύονται να αναχαιτίσουν την επέλασή τους, παρά τη διεθνή στήριξη.

Στο Κομπάνι, λίγα χιλιόμετρα από την τουρκική μεθόριο, ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πραγματοποίησε πολλές επιδρομές προκειμένου να βοηθήσει τις χερσαίες δυνάμεις πριν από τα ξημερώματα της Τετάρτης, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από μία νέα επίθεση που εξαπέλυσε η σουνιτική τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο, σποραδικές μάχες εκτυλίχθηκαν στο ανατολικό Κομπανί, στη βόρεια Συρία.

«(…) Το Ισλαμικό Χαλιφάτο προσπάθησε να προελάσει ορμητικά στα κεντρικά» και στο βορρά, κοντά στην Τουρκία, ενώ «σημειώθηκαν δύο επιθέσεις καμικάζι» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα αξιωματούχος στο Κομπανί, ο Ίντρις Νάσεν, που έχει διαφύγει στην Τουρκία.

Στις μάχες σκοτώθηκαν 17 μαχητές στις τάξεις των τζιχαντιστών και πέντε από την πλευρά των Κούρδων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στο γειτονικό Ιράκ, οι τζιχαντιστές έχουν κερδίσει έδαφος προς το βορά και επιτέθηκαν εναντίον της πόλης Κάρα Τάπα, 50 χιλιόμετρα περίπου από τα σύνορα με το Ιράν. Περίπου 9.000 άνθρωποι έφυγαν για να γλιτώσουν, σύμφωνα με μια πηγή στην περιοχή.

«Έχουμε ζητήσει μία αεροπορική στήριξη εκ μέρους του διεθνούς συνασπισμού» δήλωσε ένας αξιωματικός του στρατού στον τομέα αυτόν.

Αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ

Ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε τέσσερις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία, ενώ σε τρεις ακόμη που πραγματοποιήθηκαν στο Ιράκ συμμετείχαν και άλλα κράτη του διεθνούς συνασπισμού, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση (CentCom) των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων.

Διάφοροι τύποι αεροσκαφών χρησιμοποιήθηκαν στις επιδρομές και όλα επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις τους, πρόσθετε η ανακοίνωση της CentCom.

Τα πλήγματα κοντά στο Κομπανί, στη Συρία, κατέστρεψαν θέσεις του Χαλιφάτου, ένα κτήριο που χρησιμοποιούσε η οργάνωση και μία μονάδα της.

Στο Ιράκ καταστράφηκαν μία θέση των τζιχαντιστών νοτιοανατολικά του φράγματος της Μοσούλης και μία νότια του διυλιστηρίου Μπάιτζι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης