Η μητέρα του δεύτερου Ιάπωνα ομήρου ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, εκτελέστηκε από τους τζιχαντιστές, δήλωσε ότι «δεν έχει λόγια» για να περιγράψει τα αισθήματά της, έπειτα από τον θάνατο του γιου της, του δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο.

«Είναι λυπηρό, αλλά ο Κέντζι έφυγε. Δεν μπορώ να βρω λόγια για αυτόν τον θλιβερό θάνατο», είπε η Τζούνκο Ισίντο, που μίλησε στη δημόσια ιαπωνική τηλεόραση NHK.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σκεφτόμουν ότι ίσως να επέστρεφε… Αλλά ήρθε αυτή η ανακοίνωση… Ευχόμουν να γυρίσει ζωντανός αλλά αυτό δεν θα γίνει ποτέ», συνέχισε.

Νωρίτερα, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που εικόνιζε τον αποκεφαλισμό του Κέντζι Γκότο, το οποίο η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θεωρεί ότι είναι αυθεντικό.

Την εκτέλεση του δημοσιογράφου καταδίκασαν αμέσως το Τόκιο, το Παρίσι, το Λονδίνο και η Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε εξοργισμένοι και καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια με τον εντονότερο τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Κέντζι Γκότο, αλλά και τη λύπη του γιατί οι προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνησή του για την απελευθέρωση του ομήρου δεν καρποφόρησαν.

«Η κυβέρνηση έκανε το καλύτερο δυνατό για τον χειρισμό της κρίσης αυτής και είναι πολύ λυπηρό που το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό», τόνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης