Σώες και αβλαβείς εντοπίστηκαν τρεις νεαρές γυναίκες, οι οποίες είχαν εξαφανιστεί πριν από περίπου μια δεκαετία στην πολιτεία του Οχάιο, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η Αστυνομία του Κλίβελαντ έχει προχωρήσει στη σύλληψη τριών ανθρώπων, ηλικίας 50, 52 και 54 ετών, οι οποίοι είναι αδέρφια, εκτιμώντας πως πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις απαγωγής στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, καθώς είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνει και σεξουαλική κακοποίηση. Ο ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μέσα στο οποίο βρέθηκαν οι τρεις γυναίκες και ονομάζεται Ariel Castro. Το επάγγελμά του είναι οδηγός σχολικού λεωφορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, η μια εκ των τριών γυναικών ήταν αυτή που ειδοποίησε νωρίτερα τις Αρχές λέγοντας πως «το όνομά μου είναι Amanda Berry και είμαι αγνοούμενη εδώ και 10 χρόνια». Στη διάρκεια της τηλεφωνικής της επικοινωνίας με αστυνομικό η νεαρή γυναίκα έδωσε τη διεύθυνση της κατοικίας, το όνομα του άνδρα που την κρατούσε φυλακισμένη καθώς και την ηλικία του.

«Βοηθήστε με. Το όνομά μου είναι Amanda Berry. Έχω πέσει θύμα απαγωγής και είμαι αγνοούμενη για 10 χρόνια. Είμαι εδώ και είμαι ελεύθερη», πρόσθεσε πανικόβλητη η νεαρή γυναίκα.

Η συνομιλία της Amanda με την Αστυνομία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελάχιστα λεπτά αργότερα στο Αστυνομικό Τμήμα έγινε και δεύτερη τηλεφωνική κλήση, όπου ένας γείτονας ανέφερε πως είδε μια γυναίκα μ’ ένα μωρό στην αγκαλιά να απομακρύνεται πανικόβλητη μέσα από τους χώρους ενός σπιτιού.

Πλήθος αστυνομικών έσπευσαν το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα σε κατοικία του Κλίβελαντ, όπου πραγματοποίησαν έφοδο στη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε μεταξύ άλλων και ένα μωρό, που φαίνεται να ανήκει σε μια από τις τρεις γυναίκες.

Στο σημείο υπάρχουν και ομοσπονδιακοί πράκτορες του FBI, οι οποίοι έχουν ήδη προχωρήσει στη συλλογή στοιχείων προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Πρώτες εικόνες από την κατοικία στο Κλίβελαντ

Τα στοιχεία των εξαφανισθέντων

Η Amanda Berry και η Gina DeJesusΤα ίχνη της Amanda Berry είχαν χαθεί το 2003, όταν ήταν 16 ετών, ενώ έναν χρόνο αργότερα εξαφανίστηκε η Gina DeJesus, 14 ετών. Οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν μέσα στο σπίτι, μαζί με την 32χρονη, Michele Knight, η οποία είχε να δώσει σημεία ζωής από το 2002, όταν και ήταν μόλις 20 ετών.

«Είμαι τόσο χαρούμενος που η Amanda Berry, η Gina DeJesus και η Michelle Knight εντοπίστηκαν ζωντανές. Υπάρχουν τόσα πολλά αναπάντητα ερωτήματα σε αυτή την υπόθεση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη», εξήγησε ο δήμαρχος του Κλίβελαντ, Frank Jackson.

Η τελευταία φορά που η Amanda Berry έδωσε σημεία ζωής ήταν στις 21 Απριλίου 2003, όταν τηλεφώνησε στην αδερφή της για να της πει πως επιστρέφει πίσω στο σπίτι από τη δουλειά σε κοντινό κατάστημα γρήγορου φαγητού. Από τότε δεν την είδε πότε κανείς μέχρι σήμερα. Η μητέρα της πέθανε από καρδιακή προσβολή το 2006, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian». Όσον αφορά στην Gina DeJesus είχε εξαφανιστεί καθ’ οδόν για το σπίτι της από το σχολείο.

Η είδηση έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων, με συνεχείς ζωντανές συνδέσεις έξω από την κατοικία, όπου και εντοπίστηκαν οι τρεις νεαρές γυναίκες.
 
«Άκουσα ουρλιαχτά»

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, ένας γείτονας άκουσε ουρλιαχτά και είδε ύστερα από λίγο έντρομη μια γυναίκα να απομακρύνεται από το σπίτι, έχοντας στην αγκαλιά της ένα μωρό.

«Καλούσε σε βοήθεια. Άκουσα ουρλιαχτά και είδα ένα κορίτσι να τρέχει πανικόβλητο προς τα έξω», τόνισε σε δηλώσεις του στο τοπικό κανάλι «NewsNet5», ένας άνδρας ονόματι Charles.

«Έτρεξα κοντά στον φράχτη και μου είπε: “Βοήθησέ με να βγω έξω. Βρίσκομαι εδώ πολύ καιρό”», πρόσθεσε.

Οι υποθέσεις των δύο νεαρών κοριτσιών είχαν ανοίξει εκ νέου το 2012, όταν ένας φυλακισμένος ονόματι, Robert Wolford, επικοινώνησε με τις Αρχές και είπε ότι η Amanda Berry ίσως να βρισκόταν θαμμένη σε σημείο συνοικίας του Κλίβελαντ. Όταν τελικά αποδείχτηκε πως δεν ίσχυε η πληροφορία που έδωσε στην Αστυνομία, καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλακή για παραπλάνηση των Αρχών.

Οι δηλώσεις του γείτονα στο «NewsNet5»

 Διαβάστε επίσης: Νέα στοιχεία για την απελευθέρωση στο Κλίβελαντ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης