Οι Ρεπουμπλικάνοι που πλειοψηφούν στην Βουλή των Αντιπροσώπων ελπίζουν να υιοθετήσουν σήμερα τη δική τους εκδοχή ενός νομοθετήματος που θα προβλέπει την αύξηση του ορίου του χρέους ως τις 7 Φεβρουαρίου και την επαναλειτουργία όλων των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους ως τις 15 Ιανουαρίου, δήλωσαν Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές και συνεργάτες τους.

Η εκδοχή αυτή των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι παρόμοια με το σχέδιο που διαπραγματεύεται η Γερουσία, αλλά περιλαμβάνει δύο σημαντικές παραχωρήσεις όσον αφορά την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σημείωσε ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων Ντάρελ Ίσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτές αφορούν μια καθυστέρηση δύο ετών στην επιβολή του φόρου επί των ιατροτεχνικών προϊόντων, ο οποίος θα συμβάλει στην χρηματοδότηση των ασφαλιστικών επιδομάτων. Επίσης αφορούν την στέρηση από τα μέλη του Κογκρέσου των ομοσπονδιακών επιδοτήσεων που επιτρέπουν σε αυτά και στους υπουργούς να μειώνουν το κόστος της δικής τους υγειονομικής ασφάλισης.

Συνεργάτες μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσαν ότι το σχέδιο αυτό προβλέπει μια αύξηση του ορίου του χρέους ως τις 7 Φεβρουαρίου και την χρηματοδότηση ώστε να επαναλειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους ως τις 15 Ιανουαρίου.

Ο Ίσα δήλωσε εξάλλου ότι η εκδοχή της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν θα επιτρέπει στο υπουργείο Οικονομικών να λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την αύξηση του ορίου δανεισμού πέραν αυτής της ημερομηνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει ήδη από σήμερα.

Την ίδια ώρα ο ηγέτης της πλειοψηφίας στην Γερουσία Χάρι Ρέιντ δήλωσε σήμερα ότι είναι πεπεισμένος πως οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι του σώματος αυτού του Κογκρέσου θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μια περιεκτική δημοσιονομική συμφωνία αυτήν την εβδομάδα η οποία θα αποτρέψει μια στάση πληρωμών στις ΗΠΑ.

“Διεξάγονται παραγωγικές διαπραγματεύσεις με τον ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων. Είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια περιεκτική συμφωνία αυτήν την εβδομάδα εγκαίρως ώστε να αποτραπεί μια στάση πληρωμών των οφειλών του έθνους”, δήλωσε ο Ρέιντ από την Γερουσία, αναφερόμενος στον ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία Μιτς Μακόνελ.

“Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων και εγώ θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τα μέλη μας για το πως πάνε οι διαπραγματεύσεις. Και εγώ εκφράζω την εκτίμησή μου σε όλους για την υπομονή τους”, κατέληξε ο Ρέιντ.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης