Τα μυστηριώδη φώτα στον ουρανό της Νεβάδας και οι ιπτάμενοι δίσκοι που πηγαινοέρχονταν στη θρυλική «Περιοχή 51» στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά τα κατασκοπευτικά σκάφη U-2 που δοκιμάζονταν σε αυτήν την απόρρητη βάση, όπως αποκαλύπτεται σε έκθεση της CIA που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον.

Με την έκθεση αυτή η αμερικανική κυβέρνηση επιβεβαιώνει ξανά την ύπαρξη της «Περιοχής 51» στη Νεβάδα αλλά δεν κάνει ούτε νύξη για «μικρά πράσινα ανθρωπάκια» ή εξωγήινα σκάφη. Μετά από πολλές δεκαετίες απόκρυψης και παραπληροφόρησης, με τις θεωρίες συνωμοσίας περί εξωγήινων και πειραμάτων να οργιάζουν, η CIA σήκωσε το πέπλο της σιωπής, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Πανεπιστημίου περί δημοσιοποίησης των δημοσίων εγγράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επίσημη έκθεση για την ιστορία του προγράμματος U-2 κατά την περίοδο 1954-74, που συνέταξαν δύο ιστορικοί της CIA, αποκαλύπτεται ότι η «Περιοχή 51», μια απομονωμένη βάση περίπου 130 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λας Βέγκας, χρησιμοποιήθηκε για τις δοκιμές των περίφημων κατασκοπευτικών αεροσκαφών του Ψυχρού Πολέμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης