Οι αεροπορικές επιδρομές των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμαχικών τους αραβικών κρατών στοχεύουν σε θέσεις επιμελητείας του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο εσωτερικό της Συρίας και ειδικότερα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και υποδομές των ακραίων τζιχαντιστών, ανέφεραν μιλώντας στο πρακτορείο Reuters δύο αμερικανοί αξιωματούχοι ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία τους.

Σύμφωνα με αυτούς οι συμμαχικές δυνάμεις με τις αεροπορικές επιδρομές στοχεύουν να αναχαιτίσουν τη οικονομική δυναμική των τζιχαντιστών και τις ροές χρημάτων που φτάνουν στην οργάνωση από την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και των διυλιστηρίων που έχουν υπό την κατοχή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι τα διυλιστήρια που χτυπήθηκαν κατά τις τελευταίες εναέριες επιδρομές μπορούν να παράγουν περίπου 2 εκατ. δολάρια την ημέρα σε έσοδα για τους ακραίους ισλαμιστές.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι εναέριες επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους ήταν μέχρι και πριν λίγο σε εξέλιξη, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τους στόχους που επλήγησαν.

Τις αμερικανικές δυνάμεις στις επιθέσεις των τελευταίων ωρών ενίσχυσαν δυνάμεις από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς και από την Ιορδανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Νέα αεροπορικά πλήγματα κατά των τζιχαντιστών στη Συρία
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014, 01:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης