Την επαναφορά της θανατικής ποινής ζήτησε η πρόεδρος του «Εθνικού Μετώπου» Μαρί Λεπέν, στον απόηχο της ένοπλης επίθεσης ισλαμιστών στη γαλλική σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo».

Η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που οι προεδρικές εκλογές του 2017 την φέρουν στην εξουσία, θα προτείνει δημοψήφισμα για την επαναφορά της εν λόγω ποινής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προσωπικά πιστεύω ότι η θανατική ποινή θα πρέπει να υπάρχει στο νομικό μας οπλοστάσιο. Πάντοτε υποστήριζα ότι πρέπει να δοθεί στους Γάλλους πολίτες η δυνατότητα να εκφραστούν στο συγκεκριμένο ζήτημα», ανέφερε η Μαρί Λεπέν, μιλώντας στη Γαλλική τηλεόραση.

Παράλληλα, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου καταδίκασε τον «ισλαμιστικό φονταμενταλισμό» ο οποίος «ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους ανά τον κόσμο καθημερινά».

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στη Γαλλία ήταν ο Χαμόντα Τζαντουμπί, τον Σεπτέμβριο του 1977. Η ποινή καταργήθηκε με νόμο, στις 9 Οκτωβρίου του 1981, επί προεδρίας του Φρανσουά Μιτεράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης