Ο πρώην πράκτορας του FBI, Ρόμπερτ Λέβινσον, ο οποίος εξαφανίστηκε το 2007 ενώ βρισκόταν στο ιρανικό νησί Κις, δεν κρατείται από τις ιρανικές αρχές, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Γνωρίζουμε ότι δεν είναι φυλακισμένος στο Ιράν», είπε ο Ζαρίφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν είναι κρατούμενος, τότε δεν τον κρατά η κυβέρνηση και νομίζω ότι η κυβέρνηση ελέγχει μάλλον καλά τη χώρα», πρόσθεσε.

Ερωτώμενος για την ενδεχόμενη επιστροφή του Λέβινσον στις ΗΠΑ, εφόσον βρεθεί, ο Ζαρίφ απάντησε ότι «φυσικά θα το συζητούσαμε, αν τον εντοπίζαμε».

Την περασμένη Πέμπτη το πρακτορείο Associated Press και η εφημερίδα Washington Post αποκάλυψαν ότι ο Ρόμπερτ Λέβινσον, 65 ετών σήμερα, εργαζόταν για λογαριασμό της CIA. Ο Λευκός Οίκος ωστόσο υποστήριξε ότι ο πρώην πράκτορας «δεν ήταν υπάλληλος της κυβέρνησης» την εποχή που χάθηκε στο νησί Κις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, έθεσε το θέμα στον Ιρανό ομόλογό του κατά τις συνομιλίες που είχαν στη Γενεύη για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Δεν είμαι σε θέση να σας πω τι συνέβη, όμως πιστεύω ότι η ιρανική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να μας βοηθήσει και ελπίζουμε ότι θα το πράξει», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μιλώντας στο κανάλι ABC.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης