«Όπως καταλαβαίνεται αυτή ήταν η τελευταία Σύνοδος Κορυφής στην οποία συμμετείχα», ήταν η πρώτη δήλωση του Ντέιβιντ Κάμερον προς τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

«Υπήρχε ένας καθολικός σεβασμός της βρετανικής απόφασης. Υπήρχε ένας τόνος λύπης, αλλά και εποικοδομητικές συζητήσεις. Κατανοήσαμε ότι πρέπει να αναζητήσουμε στενές σχέσεις με την ΕΕ», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μας ενώνουν η ιστορία μας και οι κοινές μας αξίες. Η χώρα μου δεν πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη. Οι αρχηγοί κρατών τόνισαν τους ιστορικούς δεσμούς που έχουν με την Μεγάλη Βρετανία», σημείωσε και πρόσθεσε: «Υπήρξαν επίσης διαβεβαιώσεις πώς μέχρι να αποχωρήσουμε από την ΕΕ θα παραμείνουμε πλήρες μέλος της Ένωσης. Είναι βέβαια αδύνατο να έχουμε όλα τα πλεονεκτήματα ενός πλήρους μέλους».

«Εξετάσαμε όλες τις εναλλακτικές. Η ενεργοποίηση του άρθρου 50 θα αποφασιστεί από τον επόμενο Βρετανό Πρωθυπουργό», υπογράμμισε και κατέληξε: «Σήμερα αισθάνθηκα ότι βρέθηκα ανάμεσα σε φίλους και συμμάχους, έχουμε κοινές αξίες και οράματα με την ΕΕ».

Διαβάστε επίσης: Με νέο Βρετανό πρωθυπουργό η άτυπη Σύνοδος Κορυφής τον Σεπτέμβριο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης