Το Ισραήλ επαναλαμβάνει τις πολεμικές επιχειρήσεις του στη Γάζα, επειδή -όπως δήλωσε Iσραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος- η Χαμάς παραβίασε τη συμφωνηθείσα εκεχειρία των 72 ωρών. Είναι η τέταρτη φορά από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης του Τελ Αβίβ που η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός δεν τηρείται μέχρι τη λήξη της.

Ο ίδιος εκπρόσωπος ειδοποίησε τους Παλαιστίνιους πολίτες να παραμείνουν στις κατοικίες τους. Περισσότεροι από 30 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 140 τραυματίστηκαν από τις νέες ισραηλινές επιθέσεις μετά την εκτόξευση ρουκέτας από τη Χαμάς στην ισραηλινή πόλη Κερέμ Σαλόμ, όπως μετέδωσε το BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκεχειρία είχε επιτευχθεί με μεσολάβηση των ΗΠΑ και του ΟΗΕ «ώστε οι άμαχοι να έχουν ανάπαυλα από τις πολεμικές βιαιότητες, και ενώ ως τώρα είχαν αποτύχει οι διπλωματικές προσπάθειες. Την ίδια στιγμή Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί διπλωματικοί εκπρόσωποι στο Κάιρο προσπαθούν να διαπραγματευτούν γενικότερη συμφωνία τερματισμού των εχθροπραξιών.

Περισσότεροι από 1.460 κυρίως άμαχοι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στις 24 ημέρες που διαρκούν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, ενώ 61 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που άρχισε η χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το BBC, υπάρχουν πληροφορίες πως ένας Ισραηλινός στρατιώτης έχει πιαστεί αιχμάλωτος από μαχητές της Χαμάς.

Διαβάστε επίσης:
Εκεχειρία σε τεντωμένο σχοινί, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014, 07:40

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης