Το κινεζικό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας ζήτησε από την Αστυνομία να ενισχύσει τα μέτρα κατά του οικονομικού εγκλήματος, εστιάζοντας στην παράνομη άντληση κεφαλαίων, τη χρηματοδότηση μέσω του διαδικτύου, τα χρεόγραφα και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.

Έγγραφο του υπουργείου αναφέρει ότι η Κίνα αντιμετωπίζει υψηλή συχνότητα οικονομικών παραβάσεων που μπορεί να εμπλέκουν πολλά άτομα, δημιουργώντας σημαντικούς κινδύνους για τον οικονομικό τομέα. Σημειώνει δε ότι η καταπολέμηση των εγκλημάτων αυτών θα είναι δύσκολο έργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο κάλεσε την Αστυνομία να ελέγχει τους οικονομικούς κινδύνους και να βελτιώσει την έγκαιρη προειδοποίηση και αποτροπή. Ανέφερε, επίσης, ότι η Αστυνομία πρέπει να παρουσιάζει εκθέσεις και προτάσεις στο Κόμμα και τα υπουργεία για να βοηθήσουν στην έγκαιρη ανακάλυψη και χειρισμό των όποιων οικονομικών κινδύνων.

Το υπουργείο ζήτησε συντονισμένες προσπάθειες με τις κυβερνητικές υπηρεσίες για την έρευνα και αντιμετώπιση παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων και τη βελτίωση των νόμων και των ρυθμίσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης