Μαζική ήταν η προσέλευση των μελών του Εθνικού Μετώπου για τη Δημοκρατία κατά της Δικτατορίας (UDD) στη συγκέντρωση που οργανώθηκε το Σάββατο, ανήμερα της δεύτερης επετείου από τη βίαιη καταστολή του λεγόμενου κινήματος των «Κόκκινων Πουκαμίσων».

Ντυμένοι στα κόκκινα, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα, Μπανγκόγκ, ζητώντας επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και απονομή Δικαιοσύνης για τους θανάτους διαδηλωτών στη διάρκεια μεγάλης εξέγερσης πριν από δύο χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα «Κόκκινα Πουκάμισα» είναι ένα λαϊκό κίνημα το οποίο δημιουργήθηκε το 2010, κυρίως από φτωχούς αγρότες στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της χώρας, οι οποίοι ζητούσαν από το στρατιωτικό καθεστώς να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα του πρώην πρωθυπουργού, Thaksin Shinawatra, ο οποίος είχε εκδιωχθεί το 2006 καθώς και να δοθεί το «πράσινο» φως για την ένταξη του κόμματός του στην πολιτική ζωή της χώρας.

Οι μαζικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν τον Μάρτιο, κατέληξαν σε «λουτρό» αίματος, καθώς οι δυνάμεις Ασφαλείας προχώρησαν σε βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων. Πάνω από 50 άνθρωποι είχαν χάσει τότε τη ζωή τους.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης