Περισσότεροι από 40 ουκρανοί στρατιώτες εγκατέλειψαν τις μονάδες τους και μετέβησαν στη νότια Ρωσία, δήλωσε ένα στέλεχος της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), καθώς συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα σε αυτονομιστές και σε κυβερνητικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία.

Συνολικά «41 έφεδροι εγκατέλειψαν τις στρατιωτικές τους μονάδες και έφθασαν σε συνοριακό σημείο ελέγχου Ιζαρίνο το οποίο ελέγχουν οι αντάρτες, όπου ζήτησαν άδεια να εισέλθουν στη Ρωσία διότι διστάζουν να πολεμήσουν εναντίον του ίδιου του λαού τους», δήλωσε σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο Βασίλι Μαλάγεφ, εκπρόσωπος της FSB στο Ροστόβ, στη νότια Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές άφησαν τους στρατιώτες να περάσουν στο ρωσικό έδαφος αφού τους έσφιξαν τα χέρια, πρόσθεσε ο Μαλάγεφ.

Επί του πεδίου, οι μάχες κλιμακώθηκαν στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ, δύο πρωτεύουσες επαρχιών που αποτελούν προπύργια των αυτονομιστών.

Ισχυρές εκρήξεις ακούγονταν χθες Σάββατο ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη συνοικία Οκτιάμπρσκι, στα όρια του Ντονέτσκ, κοντά στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έχασαν τέσσερις άνδρες.

Από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, στην οποία έχουν βρει το θάνατο πάνω από 1.000 άνθρωποι, αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι διεξάγουν έναν πόλεμο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης