Όπως φαίνεται, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η ισπανική εφημερίδα «Publico» εδώ και μήνες δεν επιλύθηκαν, με αποτέλεσμα να ανακοινωθεί σήμερα από τους επενδυτές της ότι την ερχόμενη Κυριακή θα κυκλοφορήσει το τελευταίο της φύλλο.

Η ισπανική εφημερίδα «Publico» έχει κηρύξει στάση πληρωμών από τον Ιανουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η (εκδοτική εταιρεία, ιδιοκτήτης της εφημερίδας) Mediapubli ανακοίνωσε πως δεν είναι δυνατόν να βρει επενδυτές», προκειμένου να συνεχίσει την έκδοση της εφημερίδας, και «για τον λόγο αυτόν, η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να σταματήσει την έντυπη έκδοσή της την Κυριακή 26η Φεβρουαρίου» τονίζεται στην ιστοσελίδα της.

Μολαταύτα, «η Διαδικτυακή έκδοσή της θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της». Η Mediapubli, η οποία εδρεύει στη Βαρκελώνη κήρυξε από τις 3 Ιανουαρίου στάση πληρωμών, κυρίως επικαλούμενη «την ένταση της κρίσης στη διαφήμιση», παρά το γεγονός ότι, όπως τόνιζε στο τότε ανακοινωθέν της, αυξήθηκε «η αναγνωσιμότητα της ιστοσελίδας publico.es» και «μειώθηκαν οι απώλειες στις τελευταίες χρήσεις» της εταιρείας.

Στην Publico, τη μοναδική αριστερών αποκλίσεων εφημερίδα στην Ισπανία, που είχε ημερήσια κυκλοφορία 87.000 φύλλα, απασχολούνται 160 εργαζόμενοι. Τον Σεπτέμβριο η εφημερίδα χρειάσθηκε να απολύσει το 20% του προσωπικού της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης