Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα εδάφη που κατέκτησαν, ύστερα από το πραξικόπημα της 22ας Μαρτίου, είναι τα μέλη ένοπλης οργάνωσης στο βόρειο τμήμα του Μάλι.

Όπως μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, οι μαχητές της Άνσαρ Ντιν («Υπερασπιστές της Πίστεως») έχουν λάβει θέσεις μάχης σε στρατηγικά σημεία διαφόρων περιοχών και δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες επιθέσεις του κυβερνητικού στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκμεταλλευόμενοι την πολιτική αστάθεια που επικράτησε μετά την ανατροπή του προέδρου, Amadou Toumani Toure και με την καταλυτική συνδρομή μαχητών του Εθνικού Κινήματος Απελευθέρωσης του Αζαουάντ (MLNA) κατάφεραν να καταλάβουν σημαντικές πόλεις στον Βορρά, προχωρώντας μάλιστα και στην ανακήρυξη του ανεξάρτητου κράτους του Αζαουάντ.

Ωστόσο, τα πρώτα προβλήματα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους καθώς η ηγεσία της οργάνωσης βρίσκεται αντιμέτωπη με τις έντονες αντιδράσεις πολιτών που αντιτίθενται στην επιβολή του ισλαμικού νόμου (Σαρία) καθώς και με τις εδαφικές αξιώσεις του MLNA. Εκτιμάται πως πάνω από 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους από τα μέσα Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Μάλι: Μετά την ομόνοια… οι φυλετικές συγκρούσεις, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012, 04:14

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης