Ο υπουργός Υγείας του Μαλί ανακοίνωσε ότι έληξε η επιδημία του ιού Έμπολα στη χώρα, καθώς έχουν περάσει 42 ημέρες χωρίς να καταγραφεί ούτε ένα νέο κρούσμα του θανατηφόρου ιού.

Το Μαλί έχει καταγράψει έξι θανάτους από τον Έμπολα, ο οποίος, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχει σκοτώσει περισσότερους από 8.400 ανθρώπους στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, στο χειρότερο ξέσπασμα του ιού αιμορραγικού πυρετού που έχει καταγραφεί ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανακοινώνω σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2015, το τέλος της επιδημίας του Έμπολα στο Μαλί», ανέφερε ο Ουσμάνε Κονέ σε μία δήλωση στην οποία ευχαριστεί τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες υγείας της χώρας και τους διεθνείς εταίρους για τη δουλειά που έκαναν προκειμένου να σταματήσουν το ξέσπασμα του ιού.

Ο τελευταίος ασθενής με Έμπολα στο Μαλί ανέρρωσε και βγήκε από το νοσοκομείο στις αρχές Δεκεμβρίου. Κάποια στιγμή οι υγειονομικοί αξιωματούχοι είχαν βρεθεί να παρακολουθούν περισσότερα από 300 κρούσματα.

Το Μαλί έγινε η έκτη χώρα στη Δυτική Αφρική η οποία κατέγραψε ένα κρούσμα του Έμπολα, όταν ένα κοριτσάκι δύο ετών από τη Γουινέα πέθανε τον Οκτώβριο. Ήταν έτοιμο να κηρύξει το τέλος του Έμπολα τον Νοέμβριο, όταν σημειώθηκε ένα νέο κύμα κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Μειώθηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του έμπολα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης