Κάποιοι από τους δράστες έχασαν το δικαίωμα φιλοξενίας στη Γερμανία, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στις επιθέσεις εναντίον γυναικών και αστυνομικών το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας.

Η κα. Μέρκελ, μιλώντας το βράδυ σε εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Μάιντς, εξέφρασε την κατανόησή της για όσους διατυπώνουν επιφυλάξεις για κάθε αλλαγή νομοθεσίας, αλλά τόνισε ότι πρέπει να εξετάσουμε «πότε χάνει κάποιος το δικαίωμά του στην φιλοξενία μας». Μέχρι τώρα αυτό συνέβαινε όταν επρόκειτο για ποινές άνω των δύο ή τριών ετών, αλλά αν αποδειχτεί ότι σε περιπτώσεις όπως στην Κολονία και σε άλλες πόλεις δεν φτάνουμε σε τόσο μεγάλες ποινές, πρέπει κανείς να αναρωτηθεί μήπως χάνει κάποιος το δικαίωμά του στην φιλοξενία ήδη νωρίτερα, είπε η κυρία Merkel, για να καταλήξει: «Ναι, χάνει το δικαίωμα στην φιλοξενία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καγκελάριος τόνισε ακόμη ότι υπάρχει μια νέα κατάσταση και θα πρέπει κανείς να εξετάσει πώς θα την αντιμετωπίσει με σύνεση. Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η Μέρκελ επιθυμεί να ψηφιστεί νόμος που θα προβλέπει την γρήγορη απέλαση αλλοδαπών κακοποιών. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η τοποθέτηση νωρίτερα σήμερα του Αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που ζήτησε να εκτίουν οι αλλοδαποί την ποινή στην πατρίδα τους.

Αναφερόμενη στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η κα. Μέρκελ ζήτησε περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και προειδοποίησε ότι η κατάργηση της Σένγκεν θα αποτελούσε ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω, για αυτό και, όπως είπε, πρέπει να φυλαχθούν καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης