Βαρύ είναι το κλίμα στις Η.Π.Α. ύστερα από τον θάνατο του πρώτου Αμερικανού διπλωμάτη τα τελευταία 33 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Christopher Stevens και τρεις ακόμα αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας στη Βεγγάζη της Λιβύης έπεσαν νεκροί ύστερα από επίθεση ενόπλων με ρουκέτες το βράδυ της Τρίτης. Η ενέργεια προκάλεσε την οργή του Λευκού Οίκου, με τις Αρχές της αφρικανικής χώρας να σπεύδουν να δεσμευτούν ότι θα οδηγήσουν τους δράστες στη Δικαιοσύνη. Μετά την οργισμένη ανακοίνωση της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Hillary Clinton, ο Barack Obama ξεκαθάρισε την Τετάρτη ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δεν πρόκειται να επηρεάσει το καλό κλίμα στις σχέσεις ανάμεσα στη Λιβύη και τις Η.Π.Α., όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί μετά την πτώση του Muammar Gaddafi από την εξουσία.

Την Τετάρτη οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του Καπιτωλίου και του Λευκού Οίκου.

Δείτε το video…

/Uploads/Media/VMIX/Video/2012/Sep/12/152123491.jpg

Διεθνείς αναλυτές συνδέουν την επίθεση ενόπλων στην πρεσβεία καθώς και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το αμερικανικό έδαφος σε Τυνησία και Αίγυπτο, με το trailer μιας μικρού μήκους ταινίας, η οποία παρουσιάζει τον προφήτη Μωάμεθ με τρόπο που θεωρείται βλάσφημος για τους Μουσουλμάνους. Σ’ ένα άλλο περιστατικό στην πόλη της Γάζας, δεκάδες διαδηλωτές (κρατώντας σπαθιά, τσεκούρια και μαύρες σημαίες) φώναξαν την Τετάρτη συνθήματα κατά των Η.Π.Α., με τη φράση «Ντροπή σε όποιον προσβάλλει τον Προφήτη» να επαναλαμβάνεται αρκετές φορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει νέα επίθεση στο προξενείο της χώρας στη Λιβύη, το υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α. έστειλε μια ειδική ομάδα 50 Πεζοναυτών, προκειμένου να ενισχύσουν την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Δείτε το video…

/Uploads/Media/VMIX/Video/2012/Sep/12/152128971.jpg

Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Αναθεωρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για όλες τις διπλωματικές αποστολές, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012, 23:55
Επεισόδια έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τύνιδα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012, 20:20
Δέσμευση Ομπάμα για συνεργασία με τη Λιβύη, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012, 18:22
Σκότωσαν τον πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012, 12:37

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης