Συνολικά 15 άνθρωποι αγνοούνται, όταν το σκάφος με το οποίο επισκέπτονταν νησιά στην ανατολική Ινδονησία βυθίστηκε, δήλωσε ένας υπεύθυνος των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης της χώρας.

Ο Σουριάμαν ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι 10 άτομα διεσώθησαν και ότι το πλοίο βυθίστηκε ενώ κατευθυνόταν από το νησί Λομπόκ προς τα νησιά Κομόντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει την τύχη των άλλων 15 επιβαινόντων στο σκάφος, το οποίο είχε πλήρωμα πέντε Ινδονήσιων και μετέφερε 20 ξένους τουρίστες.

Το πλοίο ξεκίνησε από το Λομπόκ το βράδυ της Πέμπτης και βυθίστηκε το Σάββατο, γύρω στις 19.00 τοπική ώρα, ενώ «εμείς ενημερωθήκαμε μόλις στις 08.00 το πρωί (της Κυριακής) τοπική ώρα», είπε ο υπεύθυνος, προσθέτοντας ότι οι δυσκολίες στην επικοινωνία στάθηκαν η αιτία να καθυστερήσει να αναπτυχθεί στο σημείο η ομάδα έρευνας και διάσωσης.

Ντόπιοι ψαράδες διέσωσαν πέντε ανθρώπους προτού φθάσει η ομάδα, συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι, από τους 10 διασωθέντες, η εθνικότητα μόνο των πέντε είναι γνωστή: δύο από τη Νέα Ζηλανδία, δύο από την Ισπανία και ένας από τη Βρετανία.

Ο Τατζουτίν Σαμ, ο οποίος διευθύνει το ταξιδιωτικό γραφείο στο οποίο ανήκει το σκάφος, υποστήριξε ότι είναι πιθανόν το πλοιάριο να βρέθηκε αντιμέτωπο με καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή.

Πηγή: ΑΜΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης