Πυρά από αυτόματα όπλα, πυρπολήσεις κτηρίων και λεηλασίες πυροδότησε σχεδόν αμέσως στο Φέργκιουσον η ανακοίνωση της απόφασης να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του αστυνομικού που είχε πυροβολήσει θανάσιμα τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν μέσα σε περιπολικό. Εν μέσω όλου του αναβρασμού, τα αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι υπάρχει και ένας νεκρός διαδηλωτής.

Δείτε τη live αναμετάδοση των γεγονότων από το CNN
 
H βρετανική Mirror αναφέρει ότι νεκρός είναι ο 20χρονος αφροαμερικανός DeAndre Joshua ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα έπεσε νεκρός από πυρά που δέχτηκε μέσα στο αμάξι του κατά τα βίαια επεισόδια που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες στο Μιζούρι.
 
Το συμβάν σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας), κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό ο Μάικλ Μπράουν τον Αύγουστο. Οι αρχές του Μιζούρι δεν έχουν δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες του θανάτου του 20χρονου καθώς περιμένουν όπως ανακοινώθηκε να ολοκληρωθούν η έρευνα και η ιατροδικαστική εξέταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η πολιτεία του Μιζούρι κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε προσωρινή απαγόρευση πτήσεων επάνω από την περιοχή του Φέργκιουσον, ενώ ο κυβερνήτης του Μιζούρι Τζέι Νίξον ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα στείλει στο Φέργκιουσον επιπλέον μέλη της Εθνοφρουράς για την αντιμετώπιση της βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης