Συγκλονιστικό είναι το στοιχείο που αποκαλύπτεται, από την εξέταση του πρώτου μαύρου κουτιού του μοιραίου αεροσκάφους Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, και οδηγεί στη διαπίστωση ότι ο ένας από τους πιλότους είχε εγκαταλείψει το πιλοτήριο χωρίς να καταφέρει ποτέ να επιστρέψει σε αυτό. Την είδηση μετέδωσε η εφημερίδα New York Times.

Ερευνητής που συμμετέχει στην ομάδα διερεύνησης των αιτιών της συντριβής του αεροσκάφους δηλώνει στην εφημερίδα ότι, όπως προκύπτει από την καταγραφή των δεδομένων στο πιλοτήριο, ο ένας πιλότος άφησε το κόκπιτ πριν το αεροσκάφος ξεκινήσει την καθοδική του πορεία και στάθηκε αδύνατον να επιστρέψει σε αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος που συμμετέχει στις έρευνες περιέγραψε ως «αρκετά ομαλή, αρκετά ήπια» τη συζήτηση ανάμεσα στους πιλότους κατά το πρώτο μέρος της πτήσης από την Βαρκελώνη προς το Ντίσελντορφ. Στη συνέχεια, από το ηχητικό ντοκουμέντο προκύπτει ότι ο ένας από τους πιλότους άφησε το πιλοτήριο και δεν κατάφερε να ξαναμπεί σε αυτό.

«Το άτομο έξω από το πιλοτήριο ακούγεται να χτυπάει ελαφρά την πόρτα αλλά δεν παίρνει καμία απάντηση», δηλώνει ο ερευνητής. «Αμέσως μετά, χτυπάει πιο δυνατά την πόρτα αλλά και πάλι δεν παίρνει απάντηση. Ποτέ δεν πήρε απάντηση», προσθέτει. «Μπορείς να τον ακούσεις να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα», αναφέρει ο ίδιος ερευνητής.

Αναπάντητα ωστόσο παραμένουν τα ερωτήματα για τα αίτια και τις συνθήκες της αεροπορικής τραγωδίας, με τη συντριβή αεροσκάφους, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 150 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό, νέες έρευνες ξεκίνησαν από τα ξημερώματα της Τετάρτης στις Γαλλικές Άλπεις για τον εντοπισμό του δεύτερου μαύρου κουτιού και προκειμένου να περισυλλεγούν όσα περισσότερα στοιχεία θα βοηθήσουν στη λύση του μυστηρίου για το τι πραγματικά συνέβη στα 8 τραγικά λεπτά πριν από τη συντριβή.

Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά, ακόμη και αυτό της τρομοκρατικής επίθεσης, καθώς, όπως υποστηρίζουν εμπειρογνώμονες, από τη στιγμή που τα συντρίμμια του αεροπλάνου που βρέθηκαν ήταν μικρά, δεν αποκλείεται της συντριβής να προηγήθηκε έκρηξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης