Ο «τζιχαντιστής με τη φανέλα της Άρσεναλ», ο οποίος είχε πρόσβαση στα τούνελ κάτω από τη Βουλή, είχε δηλώσει πως θα γίνει τρομοκράτης και μάλιστα στους Ιταλούς αστυνομικούς που τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο της Μπολόνια τον Μάρτιο του 2016, αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Αρχές της Ιταλίας είχαν ενημερώσει τις βρετανικές σχετικά με τον Γιουσέφ Ζάγμπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζάγμπα, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, είχε προσπαθήσει να ταξιδέψει το 2016 στην Κωνσταντινούπολη με ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή, με στόχο, όπως πιστεύεται, να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τη μητέρα του που μίλησε στους δημοσιογράφους, ο 22χρονος ριζοσπαστικοποιήθηκε από υλικό το οποίο βρήκε στο διαδίκτυο. Η μητέρα του συμπλήρωσε πως οι άλλοι δύο τζιχαντιστές που συμμετείχαν στην επίθεση, ο Κουράμ Μπατ και ο Ρασίντ Ρεντουάν, ήταν φίλοι του.

«Θέλω να γίνω τρομοκράτης» φέρεται να είχε πει χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς που τον σταμάτησαν, ενώ στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε προπαγανδιστικό υλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζάγμπα γεννήθηκε στο Μαρόκο, ενώ τον Ιανουάριο του 2015, οπότε οι γονείς του χώρισαν, άρχισε να σπουδάζει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μετανάστευσε μαζί με τη μητέρα του στην Ιταλία.

«Μου μιλούσε για τη Συρία ως τον ιδανικό τόπο για να ζήσει ως αγνός μουσουλμάνος. Αλλά ο τρόπος που μιλούσε για αυτό έδειχνε ότι είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου από το διαδίκτυο. Εγώ τον προειδοποίησα για όσα έβλεπε εκεί, αλλά δεν μπόρεσα να του αλλάξω γνώμη» είπε η μητέρα του Ζάγμπα, η οποία αποκάλυψε πως είχε να μιλήσει μαζί του από την Πέμπτη, δηλαδή μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν από την επίθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης